Mala in srednja podjetja
Zeleno financiranje

Razvijate "zelene" projekte in vas zanima, kakšne možnosti financiranja so vam na voljo?

SID banka je pri razvoju zelenega trga v Sloveniji ena finančno najbolj angažiranih bank in že sedaj verjetno najbolj zelena banka v Sloveniji. Trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo spodbujamo že od leta 2010, ko smo bili eden od pobudnikov tega koncepta v Sloveniji.

Financiranje zelenih projektov je možno po vseh programih SID banke, saj za projekte s trajnostno komponento kot vir financiranja uporabimo zeleno obveznico.

Financiranje za zelene projekte lahko podjetja prejmete prek naslednjih programov.

V okviru Sklada skladov

Sklad skladov je sklad kohezijskih sredstev, ki ga upravlja SID banka. Podjetja lahko zelene projekte financirate po naslednjih programih:

Posredno financiranje prek poslovnih bank

Podjetja lahko pri poslovnih bankah prejmete ugodno financiranje iz vira SID banke. Za zelene projekte je na voljo program:

Zelena obveznica

Več o možnostih financiranja in izdaji zelene obveznice si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Primeri dobre prakse:

 

Pokličite 01 200 74 80 ali nam pišite na financiranje@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.