Primer dobre prakse
Alples d.d.

Velko Gortnar, direktor podjetja Alples: »Vsem, ki potrebujete pomoč banke, vzemite si čas in preučite kakšne so vaše potrebe in pričakovanja in zaupajte le najboljšim. Mi smo jim.«

Družba Alples, Industrija pohištva, d.d., iz Železnikov je podjetje z dolgoletno tradicijo, ustanovljeno leta 1955. Ukvarja se z izdelavo pohištva za dom, med katera spada sestavljivo pohištvo za opremo bivalnih prostorov kot so dnevne in otroške sobe, predsobe, spalnice, kuhinje, vgradne omare in drugo. Med drugim opravljajo tudi inženiring posle, od opremljanje hotelov, študentskih sob in poslovnih prostorov. Letno izdelajo več kot 260.000 kosov pohištvenih elementov in so ena najbolj prepoznanih blagovnih znamk v Sloveniji na področju pohištvenih izdelkov. Svojim strankam nudijo tudi možnost izdelave pohištva po meri.

Direktor podjetja Alples, Velko Gortnar, za svoje podjetje pravi, da jim »uspeva izključno zato, ker znamo prisluhniti željam kupcev in jih uspešno implementiramo v naše pohištvo.«

Alplesovi izdelki spadajo v srednji cenovni razred kjer so vodilni proizvajalec, poleg tega pa njihove izdelke odlikuje vrhunska kvaliteta in sodobna oblika dizajna. Eden izmed glavnih materialov iz katerega izdelujejo svoje izdelke so tudi reciklirane iverne plošče, saj kot družba podpirajo uporabo obnovljivih in ekoloških materialov, za nastanek katerih porabijo čim manj energije in s tem puščajo čim nižji ogljični odtis v okolju.

Po velikosti spadajo med srednje velika podjetja in trenutno zaposlujejo več kot 140 ljudi, ki delujejo na lokaciji v Železnikih znotraj njihovih lastnih prostorov. Družba kontinuirano načrtuje novosti s katerimi trgu ponuja nove linije sodobnih in kakovostnih izdelkov. Mednje spada tudi razvojni projekt pametnega doma (Dom 24h) v naslednjih treh letih, s katerim bodo še dodatno dopolnili ponudbo svojega asortimana.

S pojavom epidemije covid-19  je podjetje zaradi zaprtja maloprodajnih trgovin in salonov s pohištvom (preko katerih družba Alples ustvari 75% svoje prodaje) v Sloveniji in v republikah bivše Jugoslavije, ostalo brez naročil na lastni blagovni znamki. S tem so se povečale tudi zaloge.

V okviru neposrednega financiranja podjetij SID banke (SDMKV) v času korona krize je bil družbi Alples odobren dolgoročni kredit za financiranje tekočega poslovanja.

»SID banka nam je z odobritvijo kredita zagotovila finančna sredstva, ki nam bodo omogočila realizacijo naših načrtovanih razvojnih projektov, ki so se zaradi razglašene epidemije covid-19 zaustavili. S financiranjem obratnega kapitala smo po odpravi ukrepov covid-19 pospešili aktivnosti v zvezi z lansiranjem novih pohištvenih programov na trg.«

Direktor Alplesa še pravi, da bodo s pridobljenim kreditom sedaj mnogo lažje oplemenitili svojo glavno poslanstvo podjetja, ki se glasi »Pomagajmo kupcem pri ustvarjanju doma«, hkrati pa bodo na ta način dodatno okrepili tudi svoj slogan “Ko stanovanje postane dom”.

»S SID banko smo odlično sodelovali že v preteklosti in zaradi dobre izkušnje ter s posvetovanjem s finančno družbo Sferacom smo se odločili prav za to banko.«

Po mnenju g. Gortnarja, je bila SID banka cenovno najugodnejši ponudnik, z visoko stopnjo upoštevanja potreb in želja kreditojemalca pri pogojih financiranja glede višine kredita, ročnosti, moratorija ter obrestne mere posojila.

»Od vsega začetka razgovorov je SID banka upravičila naša pričakovanja. Prijetno nas je presenetila. Korekten partnerski odnos, strokovnost in učinkovitost v celem procesu pridobivanja potrebnih dokumentov, informacij, usklajevanj, pa do končne realizacije.«

Z neposrednim financiranjem podjetij v času korona krize SID banka podjetjem omogoča, da slednja lažje prebrodijo aktualno krizo in lažje ponovno zaženejo svojo proizvodnjo in tako ohranijo zdravo jedro ter polno zaposlenost.

»Vsem, ki potrebujete pomoč banke, vzemite si čas in preučite, kakšne so vaše potrebe in pričakovanja in zaupajte le najboljšim. Mi smo jim.«

 

Spletna stran podjetja

"Vsem, ki potrebujete pomoč banke, vzemite si čas in preučite, kakšne so vaše potrebe in pričakovanja in zaupajte le najboljšim. Mi smo jim."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.