Primer dobre prakse
Ariessa

V SID banki smo omogočili financiranje po programu OSN EGF z jamstvom Panevropskega garancijskega sklada (jamstvo EGF) kot sredstvom zavarovanja kredita.

Podjetje Ariessa d.o.o. se ukvarja z distribucijo izdelkov široke potrošnje, posebej kuhinjske posode, kuhinjskih pripomočkov ter bele tehnike oz. gospodinjskih aparatov, itd. na debelo. Kupci so večinoma velike trgovske verige, katerim nudijo celovito storitev od ideje do izvedbe.

Na temeljih družinskega podjetja, ustanovljenega leta 2003, so s 25 leti izkušenj na področju prodaje izdelkov za gospodinjstvo ter 20 leti izkušenj na področju trženja ter upravljanja projektov, leta 2012 podjetje Ariessa dvignili na popolnoma novo raven. Ponosni so na svojo rast, vzdržljivost in vztrajnost v zahtevnem podjetniškem svetu. Ekipa je vsestranska, neprestano išče nove zamisli, novo znanje in kreativne poti, da lahko vse to predajo svojim strankam.

Poleg primarne dejavnosti v podjetju vodijo tudi druge veje storitev, ki zajemajo:

  • razvoj in implementacijo produktov po specifičnih naročilih kupca, pri čemer stranki nudijo storitve od prve skice do organiziranja proizvodnje in razvoja blagovne znamke,
  • distribucijo in logistične storitve za razvite ali prodane produkte,
  • organiziranje in razvoj Programa zvestobe kupcev,
  • razvoj konceptov marketinga in promocij na področju hišnih pripomočkov,
  • povezovanje poslovnih subjektov za skupni cilj (B4B).

Poleg zgornjih dejavnosti, je podjetje razvilo tudi tri lastne blagovne znamke, in sicer Enamelie (kuhinjska posoda), Fajn (razni kuhinjski produkti, kot posoda, sveče, kuhinjske krpe itd) in Fajnox (jeklena kuhinjska posoda), ki jih tržijo na debelo. V zadnjih šestih letih so uspeli razviti in dati na trg ne samo več serij kuhinjske posode za različne blagovne znamke, ampak tudi neživilske izdelke za trg široke potrošnje, kot so sveče, pralni prašek, čistilci tal …

So ponosni distributerji za blagovnih znamk kot je MasterChef, BerlingerHouse, Berghoff in mnogih drugih. Sodelujejo izključno s proizvodnimi obrati s certifikatom BSC in ISO v Evropi, na Kitajskem in v Indoneziji. Vse izdelke pred pošiljanjem preverijo in preizkusijo, s čimer zagotovijo, da vsi izpolnjujejo vse varnostne standarde posameznih držav. Sami so lastniki standarda ISO 9001.

Podjetje je potrebovalo sredstva za financiranje trajnih obratnih sredstev zaradi povečanega obsega poslovanja (financiranje zalog, kupcev) ter stroškov poslovanja (nabava blaga, stroški dela, storitev). V SID banki smo jim omogočili financiranje po programu OSN EGF z jamstvom Panevropskega garancijskega sklada (jamstvo EGF) kot sredstvom zavarovanja kredita.

Simona Kukovičič, direktorica podjetja Ariessa d.o.o.: »Za SID banko smo se odločili na priporočilo našega poslovnega partnerja.  Financiranje obratnih sredstev  in zalog nam omogoča fleksibilnost na danes  zelo nepredvidljivem  mednarodnem trgu. Odlikuje jih profesionalni odnos, odzivnost in učinkovitost, ki nam je olajšala poslovanje in nam omogočila dologoročni razvoj.«

Z ugodnim neposrednim financiranjem podjetij tako v SID banki podjetjem omogočamo, da slednja lažje prebrodijo trenutne ovire in lažje, hitreje in bolj zanesljivo dosežejo svoje cilje.

»Za SID banko smo se odločili na priporočilo našega poslovnega partnerja. Financiranje obratnih sredstev in zalog nam omogoča fleksibilnost na danes zelo nepredvidljivem mednarodnem trgu. Odlikuje jih profesionalni odnos, odzivnost in učinkovitost, ki

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
24. April 2024

Objava letnega poročila SID banke za leto 2023, ki je oblikovano v viziji zelene prihodnosti, ki jo omogoča kapital....

25. Marec 2024

SID banka in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila skupaj preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.