Primer dobre prakse
Cecomp d.o.o.

SID banka je v sklopu razvojno-spodbujevalnega programa financirala naložbo v gospodarstvo

Dolenjsko podjetje Cecomp d.o.o. iz Mirne peči je del italijanske Skupine CECOMP, ki v avtomobilski industriji deluje že dobra štiri desetletja. Specializirano je za preoblikovanje in razrez pločevine za avtomobilsko industrijo. Trenutno zaključujejo naložbo v nov montažni oddelek in gradnjo nove skladiščne hale, ki jo je sofinancirala tudi SID banka.

Ker družba z dosedanjim poslovanjem in rezultati dokazuje, da ima dober potencial za razvoj in je sposobna tudi v bodoče dosegati dobre poslovne rezultate, smo ji v SID banki odobrili kredit po razvojno-spodbujevalnemu programu SID banke za financiranje naložb v gospodarstvu. Naložbo so v podjetju Cecomp potrebovali, ker so pred nekaj leti sodelovanje s svetovnimi proizvajalci avtomobilov Group Renault, Nissan Motors in Mitsubishi Motors nadgradili s projektom za proizvodnjo in dobavo sestavnih delov vseh različic, vključno z električnimi za proizvodnjo v Franciji. 

Andrej Brisco, generalni direktor podjetja Cecomp d.o.o.»Sodelovanje s SID banko je za naše podjetje pomembno saj smo pridobili finančnega partnerja, ki nam je pripomogel k uresničitvi našega razvojnega projekta in nadaljno rast podjetja. Še posebej pa bi izpostavil profesionalnost in strokovnost ekipe, ki je na SID banki sledila našemu podjetju.«

Naložba zaobjema novo halo, ki bo sprva služila predvsem skladiščenju surovin in izdelkov v povezavi z vhodno-izhodno logistiko, kasneje pa je predvidena tudi možnost dodatnega povečanja obratov in umestitev proizvodnih strojev v podporo novim projektom. Na montažnem oddeleku so postavili nove postaje za robotizirano varjenje za procese sestavljanja izdelkov, nove linije za preoblikovanje pločevine s stiskalnicami nov laboratorij za procesno testiranje in avtomatska skladišča za polizdelke in končne izdelke.

»Z nakupom nove opreme in gradnjo novih skladiščnih prostorov bomo izboljšali tehnološko opremljenost proizvodnje ter povečali proizvodne in skladiščne zmogljivosti. S postavitvijo novega ERP sistema za popolno digitalizacijo proizvodnje in avtomatizacijo nekaterih proizvodnjih in logističnih procesov smo naredili pomemben korak v smeri industrije 4.0. To nam omogoča hitrejšo, čistejšo in stroškovno učinkovitejšo proizvodnjo, širjenje poslovanja, ter nadaljnji razvoj izdelkov in podjetja. Ocenjujemo, da bomo do leta 2023 ustvarili 80 novih delovnih mest v podjetju in povečali prihodke nad 30 milijonov evrov,« je še dejal generalni direktor Andrej Brisco.

"Sodelovanje s SID banko je za naše podjetje pomembno, saj smo pridobili finančnega partnerja, ki nam je pripomogel k uresničitvi našega razvojnega projekta in nadaljnjo rast podjetja."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.