Primer dobre prakse
Dom trade d.o.o.

V SID banki smo v sklopu financiranja naložb za trajnostno rast slovenskega turizma družbi Dom trade zagotovili 18 letni kredit v višini 2,5 mio EUR za rekonstrukcijo Hotela Špik in oživitve turizma na področju Gozd Martuljka.

Podjetje Dom Trade d.o.o. iz Žabnice pri Škofji Loki je srednje veliko družinsko podjetje, ki se že vse od leta 1993 ukvarja s prodajo gradbenega materiala na drobno in debelo. Danes ima podjetje več prodajalen širom Slovenije in ponuja prodajni program z več kot 13.000 različnimi prodajnimi artikli ter svojo ponudbo dopolnjuje še z dostavo na dom z namenom razvoza kupljenega blaga strankam.

Podjetje je leta 2017 kupilo zapuščen objekt starega Hotela Špik z namenom rekonstrukcije in izgradnje dodatnega apartmajskega dela ter oživitve turizma na področju Gozd Martuljka. Dve leti zatem so pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in dozidavo starega Hotela Špik in novogradnjo apartmajsko nastanitvenega kompleksa.

Po obnovitvi starega Hotela Špik so le tega tudi preimenovali v Triangel Boutique Hotel. Prenovljen hotel obsega 11 dvoposteljnih sob, restavracijo in manjši prostor, namenjenim kongresnemu turizmu. Sobe so opremljene sodobno, s pridihom narave in lesenih dodatkov. Del restavracije je tudi sprejemnica – lounge, kjer gostje ob kaminu lahko posedijo ob pijači in sladicah. Drugi objekt je apartmajska hiša s štirimi apartmaji. Vsi apartmaji imajo na zahodni strani svoj atrij, dva apartmaja pa tudi balkone iz spalnic. Objekta sta med seboj povezana s hodnikom, v kletnih prostorih obeh objektov je tudi skupen wellness center s 4 različnimi savnami, masažnim bazenom, prostorom za počitek, masažnim studiom in fitnesom.

Triangel Boutique Hotel odlikuje izjemna lokacija na robu Triglavskega narodnega parka, kjer se gostje po nekaj korakih znajdejo v nedotaknjeni naravi. Harmonično se zliva z okolico, saj upošteva lokalno arhitekturno izročilo. Domačinom ter tudi turistom zagotavlja zasebnost in dobro počutje, poslovnežem in podjetjem pa idealno okolje za nastajanje novih idej.

SID banka je s posojilom družbi Dom trade prispevala k trajnostnemu razvoju turizma, prav tako pa banka kot promotor slovenskega gospodarstva podpira podjetja, ki stremijo k optimalni izrabi virov in spoštovanju kulturne avtentičnosti lokalnega prebivalstva in okolice ter zagotavljanju izhodišč za dolgoročno ekonomsko delovanje in razvoj.  

Direktorica podjetja Dom trade, Polona Tičar: »V podjetju Dom trade vedno stremimo k izzivom. Nov izziv smo našli v turizmu, v našem domačem gorenjskem okolju. Obstoječ zapuščen turistični objekt smo si projektantom zamislili v osveženi obliki in vanj vključili čim več ponudbe; in tako je nastal Triangel Boutique Hotel v Gozd Martuljku. S tem pa je tudi rasla investicija in potrebovali smo partnerja, ki verjame v našo zgodbo. Pregledali smo ponudbe več poslovnih bank in se na koncu odločili za najbolj ugodno SID banko. Najpomembnejši kriteriji so bili moratorij in ročnost odplačevanja ter seveda obrestna mera. Če ima podjetje dobro idejo, stabilno zgodovino, kapitalsko ustreznost in dobro pripravljen finančni plan, je veliko lažje s pomočjo bank. Z dobro pripravo pa lahko podjetnik tudi sam izbira med bankami, mi smo izbrali za nas najbolj ugodno.«

»Vsekakor projekta izgradnje hotela brez finančne podpore SID banke ne bi mogli izpeljati. SID banka je vsekakor ugodnejša pri obrestnih merah in zahtevanih zavarovanjih kredita.«

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.