Primer dobre prakse
Hipster d.o.o.

Primož Novak, direktor: »Za sodelovanje smo se odločili, ker je v dani situaciji bila edina finančna institucija, ki nam ni obrnila hrbta, takrat, ko smo jo najbolj potrebovali.«

SID banka je v razmerah zaradi epidemije Covida-19 aktivno pristopila k zagotavljanju ustreznih rešitev za premostitev likvidnostnih težav najbolj prizadetim podjetjem. Aktivno sledimo potrebam in željam podjetij na trgu ter jih poskušamo v čim večji meri tudi zadovoljiti. Že v februarju smo začeli aktivno spremljati vplive epidemije na slovensko gospodarstvo in s tem namenom izpeljali anketo med podjetji in gospodarstveniki, kakšna sredstva in načini financiranja bodo najbolj potrebni za premostitev likvidnostnih in drugih težav. Samostojnim podjetnikom, malim, srednjim in velikim podjetjem ter zadrugam je na voljo neposredno in posredno financiranje ter zavarovanje za ublažitev finančnih posledic. Korona programi in dodatne informacije so dostopni tukaj.

Vse od začetka epidemije pa do danes je SID banka tako prejela več kot 210 vlog, ki so se nanašale na redne in interventne programe (slednji so namenjeni financiranju podjetij prizadetih zaradi posledic epidemije Covid-19). Odobrenih je bilo več kot 100 vlog, ki obsegajo kredite, garancije in zavarovanja v skupni višini dobrih 220 mio EUR. Trenutno pa je v fazi odločanja za še več kot 237 mio EUR prispelih vlog.

Znotraj programa Turizem1 je bilo odobrenih za več kot 13 mio EUR sredstev, eno izmed podjetij, ki so že uspešno črpala sredstva iz tega vira pa je tudi družba Hipster d.o.o.. Gre za mlado podjetje, ki se ukvarja z gostinskimi storitvami. Širše bolj prepoznane so njihove restavracije Lars & Sven burgers, kjer ponujajo hitro pripravljeno hrano, vse od krompirčka, burgerjev, sendvičev do  veganskih hišnih specialitet. Družba zaposluje nekaj več kot 40 ljudi in v prihodnosti pričakuje nadaljnjo širitev poslovanja v Sloveniji.

Podjetje je zaradi prenehanja poslovanja ob izbruhu epidemije zaprosilo za likvidnostna sredstva, ki so mu bila odobrena v sklopu Razvojno-spodbujevalnega programa SID banke za financiranje in trajnostno rast turizma (Turizem1). Gre za dolgoročni kredit, ki bo družbi omogočil prebroditev trenutnih likvidnostnih težav povezanih z epidemijo Covid-19, ohranitve zdravega jedra in poslovanja družbe ter takojšnjega zagona poslovanja ob sprostitvi ukrepov za zajezitev epidemije.

»SID banka nam je ponudila strokovno podporo in pomoč, kar za majhno podjetje pomeni varnost. Vse je potekalo hitro, elektronsko in brez odvečnih sestankov in govoričenja. Za sodelovanje smo se odločili, ker je v dani situaciji bila edina finančna institucija, ki nam ni obrnila hrbta, takrat, ko smo jo najbolj potrebovali.«

Takšne kredite lahko koristijo podjetja, ki delujejo na področju turizma, gostinstva, potovalnih agencij in organizatorjev ter so imela izredni izpad dohodkov iz poslovanja zaradi vzrokov povezanih z epidemijo Covid-19.

Uspešne prakse in zgodbe so tisto kar nas navdaja z optimizmom in nam potrjuje, da so naši programi kakovostni in zaželeni na trgu finančnih storitev. Hkrati nas to žene še naprej, da se še izboljšujemo in pripravljamo nove finančne instrumente za vas.

SID banka na ta način pomaga slovenskemu gospodarstvu in podjetjem v trenutnih nepredvidljivih okoliščinah ter hkrati še naprej razvija nove programe, ki bodo v kar največji meri zadovoljevali potrebe podjetij na trgu.

SID banka nam je ponudila strokovno podporo in pomoč, kar za majhno podjetje pomeni varnost. Vse je potekalo hitro, elektronsko in brez odvečnih sestankov in govoričenja.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
02. Oktober 2020

Predstavniki SID banke in Primorske hranilnice Vipava so podpisali finančni sporazum, na osnovi katerega je Primorska hranilnica Vipava pridobila 5,2 mio EUR ter bo tako z upoštevanjem...

29. September 2020

V SID banki smo na naši spletni strani dobili novega digitalnega pomočnika oziroma t.i. Chatbot s katerim lahko klepetate, hkrati pa bo novi pomočnik obiskovalcem naše spletne...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.