Primer dobre prakse
Holding Kobilarna Lipica

Sodelovanje med SID banko in Holdingom Kobilarne Lipica je omogočilo investicijo v krepitev trajnostnega razvoja turizma

Leta 1996 je bila Kobilarna Lipica s sprejetjem zakona o Kobilarni Lipica razglašena za kulturni spomenik izjemnega pomena za Republiko Slovenijo. Kulturno dediščino Kobilarne Lipica, ki je pod posebnim varstvom, tvorijo kultivirana kraška krajina, čreda konj lipicanske pasme ter stavbna in umetnostna dediščina.

Kobilarna Lipica je izvorna kobilarna lipicanske pasme konj, obenem pa tudi ena najbolj prepoznavnih in priljubljenih turističnih destinacij Slovenije, kjer lahko obiskovalci preživijo čudovite trenutke sprostitve. Med sprehodi po lipiškem posestvu si lahko ogledajo lipicance na prostranih pašnikih, v zgodovinskem jedru kobilarne pa izvedo vse lipicancu, eni najstarejših kulturnih pasem konj. Obiščejo lahko predstavo klasične šole jahanja, najstarejši hlev Velbanco in Muzej Lipikum, si ogledajo Galerijo Avgusta Černigoja in se podajo na vožnjo s kočijo po zgodovinskih drevoredih.

Na posestvu Lipice so obiskovalcu na voljo tudi hotel Maestoso, a la carte restavracija Gratia, golf igrišče, disc golf in mini golf.

SID banka je zagotovila financiranje prenove hotelskega kompleksa Maestoso v Lipici iz lastnih virov, in sicer z dvema dolgoročnima kreditoma v skupni višini 4 milijone evrov.

Investicija v hotelski kompleks je upoštevala skrbno izrabo prostora in povečanje hotelskih kapacitet na 139 sob (od tega nekaj apartmajev), zagotovitev energetske učinkovitosti zgradbe, skladno s smernicami za učinkovito rabo energije, izdelavo vseh novih elektro, strojnih in vodovodnih instalacij ter celovito novo opremo vključno s prenovo restavracije »a la carte«, kuhinje in kongresnih prostorov. Hotel je sodobno oblikovan ob upoštevanju krajine, v kateri je nameščen. Poseg predvideva nadgradnjo obstoječih traktov za eno nadstropje ter izgradnjo novega trakta hotela. Sam projekt zajema izvedbo gradbenih, obrtniških, elektro-instalacijskih, strojnih del vključno z zunanjo ureditvijo in vso potrebno opremo nastanitvenega dela, restavracije in kongresne dvorane.

Družba Holding Kobilarna Lipica s prenovo hotela sledi strategiji slovenskega turizma, ki daje prednost naložbam v novo visokokakovostno ponudbo nastanitev. Slovenski turizem se usmerja v izkoriščanje trajnostnega potenciala turizma iz naslova prostora, zelenega in ohranjenega naravnega in avtentičnega kulturnega okolja. Investicija v hotel bo imela doprinos k razvoju slovenskega turizma in k učvrstitvi poslovnega modela Holdinga Kobilarne.

Direktor Holdinga Kobilarna Lipica, Matej Oset: »S podporo SID banke smo v Holdingu Kobilarna Lipica, d.o.o. oplemenitili sredstva, ki jih je za prenovo Hotela Maestoso 4* superior namenila ustanoviteljica družbe, Republika Slovenija. Tako smo zagotovili sredstva za največjo in najpomembnejšo naložbo v turizem na posestvu Kobilarne Lipica v zadnjih 40 letih. Uspešen zaključek investicije nas navdaja z zadovoljstvom in ponosom, saj predstavlja prenova Hotela Maestoso 4* superior novo rojstvo in simbolen začetek nove zgodbe turizma v Lipici, obenem pa je izjemnega pomena tudi za zaokrožitev ponudbe in utrjevanje vloge Lipice kot generatorja rasti turizma v regiji.«

S financiranjem projekta SID banka prispeva k udejanjanju dolgoročne strategije razvoja slovenskega turizma, saj se bodo poleg ohranitve in nadgradnje nastanitvenih kapacitet učinki odražali tudi v širšem okolju.

"S podporo SID banke smo v Holdingu Kobilarna Lipica oplemenitili sredstva in uspešen zaključek investicije nas navdaja z zadovoljstvom in ponosom."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.