Primer dobre prakse
Kovintrade d.d.

Jure Rojc, član uprave Kovintrade: »Naša izkušnja sodelovanja s SID banko bi lahko služila kot odličen primer pristnega, konstruktivnega in učinkovitega poslovnega sodelovanja. SID banka je vsekakor upravičila naša pričakovanja.«

SID banka je podprla investicijo podjetja Kovintrade, d.d., v gradnjo novega skladiščnega centra v gospodarski coni v Štorah pri Celju. Namen investicije je širitev centralnega skladiščnega programa.

Kovintrade, d.d., Celje je na slovenskem trgu vodilni trgovec s široko paleto metalurških polproizvodov. Kupcem zagotavljajo konkurenčne cene, dobavo in kvaliteto vseh vodilnih svetovnih proizvajalcev jekla. Delujejo skladno s sloganom »Partner znanja in zaupanja«. V njihovih skladiščnih centrih imajo vedno na zalogi za približno 15.000 ton blaga, ki ga lahko dodatno obdelajo, narežejo oz. ukrojijo ter tudi dostavijo. Po naročilu dobavljajo tudi nestandardne kvalitete in dimenzije ter se tako prilagajamo zahtevam kupcev. Obenem nudijo pomoč pri izbiri materialov z organiziranjem različnih strokovnih izobraževanj in svetovanjem.

V njihovem drugem stebru Tehnični programi so združeni strokovnjaki inženirji, ki na področju ogrevanja in prezračevanja kupcem nudijo široko paleto proizvodov ter inovativne rešitve. So podjetje, ki se ukvarja z avtomatizacijo zgradb, vse od idejne zasnove do izvedbe projekta. Nudijo celostne rešitve za individualne hiše, javne ustanove in industrijske objekte, oz. za vas pripravijo rešitev skladno z željami.

Njihova hčerinska podjetja se nahajajo v 11 evropskih državah, trenutno pa poslujejo z več kot 50 državami sveta.

»V zadnjih letih smo beležili konstantno rast prometa, temu posledično je bilo potrebno zagotoviti čim širši asortiman zalog za nemoteno prodajo. Ker nam lastne skladiščne lokacije ne zadostujejo več za optimalen obseg potrebnih zalog, smo nekaj skladiščnih lokacij najeli, vseskozi pa smo imeli željo povečati obstoječi skladiščni center v Štorah. Ker je investicija finančno zahtevna, smo se odločili, da poiščemo čim bolj ugoden bančni vir.« 

Zakaj SID banka? 

»Predvsem znajo prisluhniti podjetniškim potrebam in hitro in učinkovito oceniti, ali je investicija nujno potrebna za nadaljnji razvoj družbe. Nenehna podpora in osebni pristop, to so kvalitete, ki jih SID banka oziroma njeni zaposleni, imajo in nam podjetnikom pomenijo ogromno.«

Nasvet direktorja podjetnikom, ki o posojilu še razmišljajo:

»Preverite, če ustrezate zahtevanim kriterijem za pridobitev katerega od posojil pri SID banki. Pogoji so ugodni, viri so na razpolago, izkoristite jih.«

"Nenehna podpora in osebni pristop, to so kvalitete, ki jih SID banka oziroma njeni zaposleni, imajo in nam podjetnikom pomenijo ogromno."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2020
mrd €
dodatne prodaje v letu 2020
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2020
01. Januar 2022

SID banka, d.d., Ljubljana sporoča, da sta, po izteku mandata pretekle uprave, z dnem 1. 1. 2022 funkcijo predsednika in članice uprave nastopila mag. Damijan Dolinar,...

30. December 2021

Podjetjem so preko sklada skladov SID banke na voljo sveža povratna sredstva za posojila in portfeljske garancije za raziskave, razvoj in inovacije, za mikrokredite, portfeljske garancije...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.