Primer dobre prakse
KRS Sistemi d.o.o.

Sodelovanje med SID banko in KRS sistemi, s katerim je bilo slednjim omogočeno delno financiranje snežnih topov in nadaljnji razvoj podjetja.

Zametki družbe KRS Sistemi segajo v leto 1991, ko je družina Kranjc začela s proizvodnjo prvih prototipov snežnih topov. V svojem portfelju ponujajo proizvodnjo in prodajo snežnih topov, servisiranje tovrstne opreme in avtomatizacijo zasneževanja. V času od ustanovitve družbe so z domačim znanjem in izkušnjami prijavili patent za snežni top s komercialnim imenom Sherpa NPA (Nucleation System Power Aerodynamic). Izdelek so kasneje prenovili in izboljšali ter ga tudi uspešno patentirali pri Uradu RS za intelektualno lastnino.

Snežne topove Sherpa odlikujejo izjemno dobre meritve delovanja, energetska varčnost, nizka vlažnost ter temparatura zraka, kar jim omogoča večji vodni pretok in nižjo specifično težo snega.

V okviru razvojno-spodbujevalnega programa SID banke je bil družbi KRS Sistemi odobren kredit za delno financiranje snežnih topov. Financiranje obsega tako stroške razvoja, stroške prototipov, kot tudi stroške dokončanja investicije v zgradbo in okolico.   

Robert Krajnc, direktor podjetja: »Snežni topovi so precej kompleksni izdelki, ki zahtevajo začetni vložek. Naš glavni trg so Alpe s svojimi konzervativnimi kupci. Sedaj imamo možnost sprejeti tudi taka naročila, ki so plačana ob dobavi ali v sezoni, ko je oprema dobavljena. Prej smo bili v glavnem omejeni na kupce, ki so bili pripravljeni avansirati, ali pa na drag revolving, ki je tudi omejen. V upanju, da bo ta virus le kot nekajmesečna amnezija, menim, da nam je ta kredit odprl glavna vrata na zahodni trg. Ne do konca, dovolj pa, da jih lahko zdaj sami počasi silimo narazen in vstopimo.«

SID banka s tem sledi strategiji spodbujanja malih in srednjih podjetij ter razvoja domačega znanja. Prav tako podpira izvozno dejavnost, saj družba KRS Sistemi deluje mednarodno in veliko svojih topov izvozi v tujino.

Za sodelovanje s SID banko so se po besedah družbe odločili zaradi kompleksnosti proizvoda in želje po sodelovanju z banko, ki bi jim prišla nasproti pri financiranju proizvodnje.  

»SID banka je upravičila naša pričakovanja.« 

"Najbolj od vseh ste nam šli nasproti."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.