Primer dobre prakse
Naturalica Foods d.o.o.

Sklad skladov SID banke je v sklopu sheme državne pomoči v podporo gospodarstvu ob izbruhu COVID-19 družbi Naturalica Foods d.o.o. zagotovil kredit v višini 150.000 EUR za obratna sredstva.

Naturalica Foods d.o.o. je najbolj znana po svoji blagovni znamki Teta Frida, za podjetjem pa stoji podjetnik Uroš Mlakar, ki je temelje za družbo ustvaril z izgradnjo prvega nizkoenergetskega študentskega doma v Sloveniji.  Po odprtju objekta in restavracije se je podjetje že kmalu povsem preusmerilo v proizvodnjo naravnih sladic, sladoleda in čokolade pod blagovno znamko Teta Frida. Danes izdelke ponujajo v lastni mreži čokoladnih kavarn po Sloveniji in več kot 250 drugih prodajnih mestih. Izdelke Teta Frida, ki se ponašajo tudi z najprestižnejšimi mednarodnimi nagradami, so letos začeli izvažati v Švico, Nemčijo in na Poljsko. Podjetje je krizo Covida 19 kljub številnim izzivom izkoristilo za ključen korak – selitev v nove proizvodne prostore na skoraj 3.000 m2, kar jim je omogočilo financiranje preko Slada skladov. Posel s čokolado pa so v zadnjih letih povezali tudi s turizmom in v Mariboru ob Dravi odprli razkošno čokoladno glampinško vas.

Sredstva kredita lahko družba Naturalica Foods porabi za financiranje primernih izdatkov in stroškov podjetja, predvsem so namenjena financiranju naložb v raziskavo in razvoj povezanih obratnih sredstev.

Sklad skladov SID banke s financiranjem tovrstnih projektov utrjuje svoje poslanstvo spodbujanja konkurenčnosti gospodarstva, odpiranja delovnih mest ter trajnostni razvoj Slovenije. Podjetjem je na ta način omogočen nadaljnji razvoj, financiranje investicij in doseganje večje konkurenčne prednosti na trgu tako doma kot v tujini.

Tanja Golob, direktorica Naturalica Foods: »Sklad skladov SID banke smo izbrali iz dveh razlogov, z vidika primernosti produkta za večje investicijske projekte ter iz vidika ugodnih pogojev financiranja. Seveda pa ne gre zanemariti prijaznosti, hitrosti, odzivnosti in podpore sodelavcev SID banke ter njihovega razumevanja gospodarstva.«

 

»Sklad skladov SID banke smo izbrali iz dveh razlogov, z vidika primernosti produkta za večje investicijske projekte ter iz vidika ugodnih pogojev financiranja.«

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.