Primer dobre prakse
Občina Log - Dragomer

Miran Stanovnik, župan občine Log-Dragomer: »S pomočjo kredita smo uspeli pravočasno zaključiti za občino zelo pomemben projekt.«

Mlada in majhna slovenska občina Log – Dragomer se lahko pohvali z nagrado 'Gazela med občinami v letu 2009', ki se podeljuje občinam z očitnim napredkom na področjih gospodarske uspešnosti, ekonomičnosti in demografskega potenciala.

V občini stoji Stara šola Log, ki je bila zgrajena že davnega leta 1929 in je tudi stanovanjski objekt. Šola je spomeniško zaščitena, po energetski obnovi, ki jo je Občina Log – Dragomer začela v letu 2018 pa ta služi kot sedež občine.

Celovita energetska prenova stavbe je za Občino Log – Dragomer po obsegu zelo velik projekt, zato so za dokončanje investicije v letu 2019 zaprosili za sofinanciranje projekta »Revitalizacija objekta Stara šola Log«, kjer so iz naslova posojil za celovito energetsko prenovo javnih stavb  prejeli finančna sredstva s strani SID banke.   

»Občina je kot oseba javnega prava, poslala povpraševanje za ponudbe na poslovne banke. Izmed prejetih ponudb je bila ponudba SID Banke daleč najbolj ugodna. Sam postopek do odobritve in črpanja kredita je s prijazno in visoko strokovno pomočjo sodelavcev SID Banke tekel hitro in brez težav.«

Zgradba je tako celovito energetsko in sanacijsko urejena, kar je izboljšalo energetsko učinkovitost stavbe, njeno vzdrževanje in upravljanje kot hkratno zmanjševanje emisij. Vse pa v končni fazi zagotavlja boljše pogoje za njene uporabnike.

SID banka s sofinanciranjem projekta »Revitalizacija objekta Stara šola Log« podpira energetske sanacije stavb in s tem boljšo rabo energije, kar stanovalcem prinaša višjo raven kvalitete življenja kot manjši energetski odtis v okolje.

»S pomočjo kredita smo uspeli pravočasno zaključiti za občino zelo pomemben projekt. Vsekakor ta vir financiranja priporočamo tudi ostalim občinam, ker omogoča zares dobro priložnost, da se realizirajo strateško pomembni občinski projekti.«

Prej:

Potem:

"Sam postopek do odobritve in črpanja kredita je s prijazno in visoko strokovno pomočjo sodelavcev SID banke tekel hitro in brez težav."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.