Primer dobre prakse
Palma d.o.o.

Matej Knaus, direktor Palme: »Vsem podjetjem na trgu, ki še razmišljajo o najemu kredita, svetujemo sodelovanje s SID banko, saj slednja zagotavlja odlične programe ter hitro pomoč po ugodni obrestni meri.«

»Sodelovanje s SID banko je bilo izredno kakovostno in učinkovito. Pomagali so nam v času likvidnostnih težav zaradi novo nastale epidemije covid-19 in nam tako z odobritvijo kredita (po programu Turizem1) zagotovili finančna sredstva, ki nam bodo omogočila nadaljnjo organizacijo turističnih aranžmajev in potovanj. S pomočjo SID banke nam bo tako zagotovljen nadaljnji razvoj in hitrejše okrevanje.«

Za ublažitev posledic epidemije covid-19 v sklopu programa korona financiranje je sredstva SID banke uspešno črpalo tudi celjsko podjetje Palma d.o.o., ki deluje na področju organiziranja potovanj in počitnic, celovitega poslovnega potovalnega servisa in storitev po meri za svoje uporabnike. Ponudbo sestavljajo letovanja na Mediteranu, Jadranu, organizacija vodenih potovanj, organizacija individualnih potovanj, križarjenja, posredovanja letalskih prevozov, organizacija dogodkov, posredovanja vseh vrst prevozov in mnoge druge oblike potovalnih aranžmajev.

Mednarodno turistično podjetje je na slovenskem trgu prisotno že okroglih 30 let in je eden vodilnih ponudnikov turističnih aranžmajev in potovanj za vse ljubitelje najrazličnejših potovalnih izkušenj po svetu. Med drugim ima podjetje svoje podružnice tudi na Hrvaškem in v Italiji.

Stranke agencije Palme d.o.o. so tako posamezniki kot podjetja, šole, javne ustanove, društva in druge turistične agencije iz Slovenije kot iz bližnje okolice (Italija, Avstrija, Hrvaška). V letu 2010 so v podjetju ustanovili 'incoming oddelek', s katerim zagotavljajo storitve gostom iz vseh kontinentov, posledično njihove stranke prihajajo tudi iz ZDA, Španije, Francije, ZAE, Kitajske, Malezije, Avstralije in od drugje.

Velika tržna prednost potovalne agencije je njihov širok nabor produktov, s katerim lahko sledijo povpraševanju na trgu in tako kar najbolje zadovoljujejo in izpolnjujejo zahteve svojih strank. Agencija Palma je v letu 2018 kot prva turistična agencija na slovenskem trgu registrirala lasten razvojni oddelek za potrebe razvoja novih inovativnih orodij na področju IT tehnologije in razvijanja novih metod analize trgov in produktov ter njihovo vpeljavo skozi obstoječe in nove prodajne kanale.

Sočasno širijo svoje poslovanje na tuje trge in dodatno širijo svojo ponudbo storitev z IT rešitvami. Nadaljnjo rast načrtujejo na bližnjih in bolj oddaljenih trgih, kot sta Kanada in Severna Amerika, ter tudi v Skandinaviji in v predelih Azije. Tuji trg vidijo kot bolj perspektivnega, z možnostjo večje in hitrejše rasti, zato svoje poslovanje in aktivnosti usmerjajo v večjo prisotnost v tujini.

Agencija Palma je članica uglednih nacionalnih in mednarodnih združenj, med drugim ECTAA, IATA, direktor podjetja, Matej Knaus, pa je hkrati tudi predsednik Združenja turističnih agencij Slovenije.

O sodelovanju s SID banko pravi, da »so izredno profesionalni in znajo prisluhniti stranki ter predlagati najprimernejšo pomoč. Vsem podjetjem na trgu, ki še razmišljajo o najemu kredita, svetujemo sodelovanje s SID banko, saj slednja zagotavlja odlične programe ter hitro pomoč po ugodni obrestni meri.«

Potovalna agencija Palma je pri SID banki zaprosila za kredit iz razvojno-spodbujevalnega programa za financiranje naložb in trajnostno rast slovenskega turizma, turizem1.

Takšne kredite lahko koristijo podjetja, ki delujejo na področju turizma, gostinstva, potovalnih agencij in organizatorjev ter so imela izredni izpad dohodkov iz poslovanja zaradi vzrokov povezanih z epidemijo Covid-19.

"Sodelovanje s SID banko je bilo izredno kakovostno in učinkovito. Z njeno pomočjo nam bo tako zagotovljen nadaljnji razvoj in hitrejše okrevanje."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.