Primer dobre prakse
Terme Čatež d.d.

Mag. Jože Hočevar, Direktor službe za finance, Terme Čatež d.d.: »Banka je nedvoumno presegla naša pričakovanja in se izkazala kot izredno učinkovita, strokovna ter ciljno usmerjena z jasnim namenom nudenja podpore slovenskim gospodarskim družbam.«

O Termah

Terme Čatež so največje slovensko naravno zdravilišče, ki svoje programe oblikujejo okoli naravnih danosti - obstoju toplih vrelcev in termalne vode. Kot družba so prisotni na 3 lokacijah v Sloveniji, in sicer v Čatežu, na Mokricah in na slovenski obali. Svojo ponudbo gradijo na atrakcijah za odrasle in otroke, poleg bazenskih (na poletni in zimski Termalni rivieri), zdravstvenih in wellness storitev, gostom ponujajo tudi bolj adrenalinska doživetja (Gusarski zaliv in Indijansko vas, tobogane, športne in rekreativne dejavnosti itd.) in lastno gostinsko ponudbo. Termalno središče Terme Čatež je poleg naštetega tudi priljubljena destinacija poslovnega turizma.

Terme so v času svojega delovanja prejele številne nagrade in priznanja, med drugim so bile 11-krat razglašene kot najboljši slovenski kamp po mnenju nemškega avtomobilskega združenja ADAC, vrsto let ponosni nosilec lovorike Naj kampa (v organizaciji portala avtokampi.si) in Naj kopališča med slovenskimi večjimi kopališči.

Razlog za najem kredita pri SID banki

V času epidemije Covid-19 so mnoga podjetja v Sloveniji kot tudi v tujini utrpela veliko poslovno škodo. Še posebej zahtevne izzive so doživljala podjetja iz sektorja turizem. Slednja so morala zaradi ukrepov zmanjševanja širjenja virusa večinsko zapreti svoja vrata, s tem pa so posledično utrpela izgubo večjega dela finančnih sredstev iz naslova poslovanja. Jože Hočevar, direktor službe za finance iz družbe Terme Čatež d.d. pravi, da se je: »kot najbolj optimalna rešitev za stabilizacijo poslovanja identificirala nujnost hitre pridobitve dolgoročnih virov po ugodnih pogojih. Ravno tu se je s popolnim razumevanjem situacije, izredno hitrim odzivom in po naši oceni najkonkurenčnejših pogojih, kljub izredno nepredvidljivi gospodarski situaciji, izkazala SID banka d.d., s pomočjo katere je družba Terme Čatež d.d. uspela stabilizirati poslovanje ter tako ohraniti temelje za nadaljnjo uspešno rast in razvoj družbe.«

Družbi Terme Čatež d.d. sta bila v okviru programa Turizem1 odobrena dva posamična kredita, s katerim bo družba omogočila izvedbo razvojno – investicijskega projekta Planet Terme Čatež. Gre za projekt prenove kapacitet, izgradnje novih tržnih programov za večjo in boljšo ponudbo ciljnim gostom, prav tako pa bo družba sledila konceptu integriranega trajnostnega razvoja družbe z ohranjanjem narave. To pomeni, da se bo zavzemala za aktivno politiko do trajnostnega razvoja in ekološke problematike s preprečevanjem določenih odpadkov oziroma njihovim omejevanjem že na začetku procesne verige.

Družba želi na ta način pridobiti nove visoko kakovostne vsebine, ki bodo predstavljale sodoben pečat v turistični destinaciji in širši regiji ter s tem povečati konkurenčno prednost družbe.

Z drugim kreditom SID banke pa bo družba prejela likvidnostna sredstva za financiranje poslovanja, s katerim ji bo omogočeno nadaljnje nemoteno poslovanje, saj je imela družba zaradi pojava epidemije Covid-19 močno zmanjšan obisk gostov.

SID banka bo s posojilom družbi Terme Čatež d.d. prispevala k trajnostnemu razvoju turizma, prav tako pa banka kot promotor slovenskega gospodarstva podpira podjetja, ki stremijo k optimalni izrabi virov, spoštovanju socialne in kulturne avtentičnosti lokalnega prebivalstva ter zagotavljanju izhodišč za dolgoročno ekonomsko delovanje in razvoj.  

Komentar stranke

Sodelovanje s SID banko d.d. je bilo nadvse korektno in profesionalno vse od vzpostavitve prve komunikacije. Banka je nedvoumno presegla naša pričakovanja in se izkazala kot izredno učinkovita, strokovna ter ciljno usmerjena z jasnim namenom nudenja podpore slovenskim gospodarskim družbam. Vsi postopki so bili zelo strukturirani in jasni. Zelo zgovoren je že podatek, da je družba uspela v dveh in pol mesecih zaključiti vse odobritvene postopke, skleniti dve posojilni pogodbi (financiranje obratnega kapitala, financiranje investicijskih projektov) ter izvesti črpanje kredita, ki je bilo nujno za stabilizacijo poslovanja ter nemoten ponovni zagon poslovnega procesa. Vsekakor lahko vsem potencialnim kreditojemalcem, ki s strani banke pričakujejo razumevanje dejavnosti, visoko stopnjo profesionalnosti, kot seveda hitro in učinkovito podporo pri zagotavljanju finančnih virov po izredno konkurenčnih pogojih, priporočamo SID banko d.d. kot optimalno izbiro.


Več o programu SID banke za Financiranje naložb in obratnega kapitala za trajnostno rast turizma (TURIZEM1) si lahko ogledate TUKAJ.

"Sodelovanje s SID banko je bilo nadvse korektno in profesionalno vse od vzpostavitve prve komunikacije. Vsekakor lahko vsem potencialnim kreditojemalcem priporočamo SID banko kot optimalno izbiro."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.