Primer dobre prakse
Vivapen

V SID banki smo v okviru programa Financiranje podjetij vseh velikosti za obratna sredstva in naložbe z jamstvom Panevropskega garancijskega sklada zagotovili sredstva, s katerimi je podjetje lažje in hitreje doseglo svoje zastavljene cilje.

Podjetje Vivapen d.o.o. izdeluje nalivna peresa, rolerje, markerje, črnilne vložke in črnila za pisala. So med vodilnimi proizvajalci nalivnih peres, rolerjev in črnila v Evropi. Zgodovina poslovanja sega v leto 1967, ko so odprli obrtno delavnico, leta 1991 pa so iz obrtne delavnice ustanovili podjetje Viva trade d.o.o. in kasneje Viva pisala d.o.o.. Leta 2007 se je podjetje preimenovalo v Vivapen d.o.o.

 

Njihova pisala imajo višjo dodano vrednost prav zaradi razvoja različnih vrst potiskov, personalizirane izdelave, uporabe reciklirane plastike ter lesenih držal. Prodajajo jih v 32 državah po svetu.

V podjetju se trudijo, da zadovoljijo želje in pričakovanja kupcev, zato nenehno vlagajo v posodobitev proizvodnje in avtomatizacijo proizvodnih procesov.

 

Tri generacije v podjetju: Luka Melanšek, Petra Melanšek in Jože Melanšek ob njihovem prvem robotskem stroju.

Velik poudarek dajejo energetski učinkovitosti, sledijo principom krožnega gospodarstva ter vzpostavitvi boljših delovnih pogojev. Ključna prednost družbe sta znanje in razvoj, znanje o izdelavi dovajalnega sistema za črnilo vključuje tudi znanje fizike, kemije in strojništva, in vse to predstavlja tudi obrambo pred kopiranjem. 

 

V SID banki smo v okviru programa Financiranje podjetij vseh velikosti za obratna sredstva in naložbe z jamstvom Panevropskega garancijskega sklada zagotovili sredstva, s katerimi je podjetje lažje in hitreje doseglo svoje zastavljene cilje. Z dolgoročnim financiranjem je podjetje sredstva kredita namenilo financiranju obratnih sredstev, predvsem za poplačilo dobaviteljem, nabavo zalog surovin in materiala.

Petra Melanšek, direktorica podjetja Vivapen d.o.o.: »Sodelovanje s SID banko nam omogoča uspešno in stabilno poslovanje podjetja. Daje nam občutek varnosti in zaupanja ter možnost hitrejšega razvoja, za kar pa so zagotovo zaslužni zaposleni v tej banki, s katerimi je veliko zadovoljstvo sodelovati. Odnose ustvarjamo ljudje in le ti so osnova za dolgoročno sodelovanje, katerega se veselimo

»Sodelovanje s SID banko nam omogoča uspešno in stabilno poslovanje podjetja. Daje nam občutek varnosti in zaupanja ter možnost hitrejšega razvoja, za kar pa so zagotovo zaslužni zaposleni v tej banki, s katerimi je veliko zadovoljstvo sodelovati.«

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.