Velika podjetja
Zavarovanje kredita dobavitelja

Zavarovanec

IZVOZNIK

Predmet zavarovanja

 • PRED DOBAVO: proizvodni stroški.
 • PO DOBAVI: terjatve do kupca.

Zavarovani rizik

 • PRED DOBAVO: Odpoved pogodbe s strani kupca ali neizvedba posla zaradi nastopa nekomercialnih rizikov.
 • PO DOBAVI: Neplačilo kupca zaradi stečaja, podaljšane zamude plačil ali neplačilo zaradi nastopa nekomercialnih rizikov.

Pogodbena dokumentacija

Potek posla

Odstotek kritja

Do 95% zavarovalne vsote.

Zavarovalna doba

 • PRED DOBAVO: Čas izvedbe posla.
 • PO DOBAVI: Čas izvedbe posla in čas trajanja terjatve.

Izplačilo zavarovalnine

Takoj oziroma v roku do 180 dni, odvisno od vrste nastopa rizika.

Stroški zavarovanja

 • OBDELOVALNA PROVIZIJA: 0,06% od zavarovalne vsote (od 200 do 1.000 EUR).
 • ZAVAROVALNA PREMIJA: Odvisna od rizičnega razreda države kupca (klasifikacija OECD), ocene rizičnega razreda kupca ter trajanja zavarovanja.

Zahtevana dokumentacija

 • Poslovna predstavitev kupca.
 • Finančni izkazi kupca za pretekla tri leta.
 • Podpisana komercialna pogodba oziroma osnutek pogodbe. 
 • Izpolnjen zahtevek za zavarovanje.

Dodatno

Pri zavarovanju rizikov po dobavi z odplačilno dobo nad dvema letoma veljajo naslednji pogoji: moratorij na glavnico največ 6 mesecev po zadnjem črpanju, največ polletni obroki odplačil ter avans najmanj 15% v vrednosti izvoznega posla.

Pokličite 01 200 74 80 ali nam pišite na financiranje@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
25. Avgust 2023

V SID banki intenzivno, tudi v sodelovanju z ministrstvi, pripravljamo posebne programe financiranja za obnovo in rehabilitacijo prizadetih območij.

 

24. Avgust 2023

Skupaj z vami gradimo zeleno prihodnost za vse nas!

 

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.