Sodelovanje Čebelarske zveze Slovenije s SID Banko

Čebelarji ohranjamo Plečnikovo zapuščino - postavili bomo repliko njegovega čebelnjaka iz Češke.

Rezultat iskanja slik za plečnikov čebelnjak

Čebelarska zveza Slovenije in SID Banka že nekaj let odlično sodelujeta. Rezultati skupnih projektov sta čebelnjak v Višnji Gori ter šolski čebelnjak v Sostrem. Čebelnjak v Višnji Gori poleg izobraževanja služi, tudi kot reprezentativni objekt, namenjen protokolarnim obiskom Slovenije ter mednarodnim obiskom iz sveta. S šolskim čebelnjakom v Sostrem pa SID banka prispeva k spodbujanju, izobraževanju in razvoju mladih čebelarjev ter s tem zaokroža družbeno odgovornost tako naših najmlajših kot tudi nas vseh.

Pred kratkim je s strani čebelarskega društva Barje, na Čebelarsko zvezo Slovenije prišla pobuda, da bi postavili repliko Plečnikovega čebelnjaka na Barju, v bližini Plečnikove cerkve sv. Mihaela. Gre za čebelnjak pri dvorcu Lany blizu Prage, kjer je imel rezidenco prvi češki predsednik Masaryk. Tam je Plečnik uredil vrtove, v katere je umestil tudi čebelnjak. Le-ta ima najbolj izrazit pečat njegove arhitekture.

Čebelarski zvezi Slovenije se je projekt zdel več kot odličen, in se je obrnila s prošnjo sodelovanja ponovno na SID Banko. V kratkem času je bil dosežen dogovor, da bo SID banka financirala izgradnjo replike Plečnikovega čebelnjaka, ki bo postavljena v Ljubljani, najkasneje v letu 2021. Nad izvedbo projekta bodo bedeli čebelarji ČD Barje. Čebelarska zveza Slovenije se zahvaljuje SID banki za financiranje projekta in ČD Barje na čelu z predsednikom g. Alešem Süssingerjem za dano plemenito pobudo in že vnaprej tudi za izvedbo projekta. 

Čebelarska zveza Slovenije in SID banka

 

Sporočilo za javnost

 

 

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

thousand
New jobs in 2017
mio €
Additional sales in 2017
mio €
Additional exports in 2017
06. July 2020

SID Bank successfully launched Covid-19 response bonds in the amount of EUR 350 million on the international capital markets. The funds from the bonds will be used to finance the...

02. October 2019

SID Bank signed the agreement to finance set up and implementation of investment advisory services for various types of investments, so as to provide additional technical assistance to...

A
News
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.