Sodelovanje Čebelarske zveze Slovenije s SID Banko

Čebelarji ohranjamo Plečnikovo zapuščino - postavili bomo repliko njegovega čebelnjaka iz Češke.

Rezultat iskanja slik za plečnikov čebelnjak

Čebelarska zveza Slovenije in SID Banka že nekaj let odlično sodelujeta. Rezultati skupnih projektov sta čebelnjak v Višnji Gori ter šolski čebelnjak v Sostrem. Čebelnjak v Višnji Gori poleg izobraževanja služi, tudi kot reprezentativni objekt, namenjen protokolarnim obiskom Slovenije ter mednarodnim obiskom iz sveta. S šolskim čebelnjakom v Sostrem pa SID banka prispeva k spodbujanju, izobraževanju in razvoju mladih čebelarjev ter s tem zaokroža družbeno odgovornost tako naših najmlajših kot tudi nas vseh.

Pred kratkim je s strani čebelarskega društva Barje, na Čebelarsko zvezo Slovenije prišla pobuda, da bi postavili repliko Plečnikovega čebelnjaka na Barju, v bližini Plečnikove cerkve sv. Mihaela. Gre za čebelnjak pri dvorcu Lany blizu Prage, kjer je imel rezidenco prvi češki predsednik Masaryk. Tam je Plečnik uredil vrtove, v katere je umestil tudi čebelnjak. Le-ta ima najbolj izrazit pečat njegove arhitekture.

Čebelarski zvezi Slovenije se je projekt zdel več kot odličen, in se je obrnila s prošnjo sodelovanja ponovno na SID Banko. V kratkem času je bil dosežen dogovor, da bo SID banka financirala izgradnjo replike Plečnikovega čebelnjaka, ki bo postavljena v Ljubljani, najkasneje v letu 2021. Nad izvedbo projekta bodo bedeli čebelarji ČD Barje. Čebelarska zveza Slovenije se zahvaljuje SID banki za financiranje projekta in ČD Barje na čelu z predsednikom g. Alešem Süssingerjem za dano plemenito pobudo in že vnaprej tudi za izvedbo projekta. 

Čebelarska zveza Slovenije in SID banka

 

Sporočilo za javnost

 

 

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
02. Oktober 2020

Predstavniki SID banke in Primorske hranilnice Vipava so podpisali finančni sporazum, na osnovi katerega je Primorska hranilnica Vipava pridobila 5,2 mio EUR ter bo tako z upoštevanjem...

29. September 2020

V SID banki smo na naši spletni strani dobili novega digitalnega pomočnika oziroma t.i. Chatbot s katerim lahko klepetate, hkrati pa bo novi pomočnik obiskovalcem naše spletne...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.