Best Practices
Hotel Mons

SID banka je v sklopu razvojno-spodbujevalnega programa za financiranje naložb za trajnostno rast slovenskega pogumno podprla investicijo prenove Hotela Four Points by Sheraton

SID banka je v sklopu razvojno-spodbujevalnega programa za financiranje naložb za trajnostno rast slovenskega turizma pogumno podprla investicijo prenove Hotela Four Points by Sheraton, ki ga upravlja družba Hotel Mons d.o.o S financiranjem projekta SID banka prispeva tudi k udejanjanju dolgoročne strategije razvoja slovenskega turizma.

V družbi so se za dograditev hotela odločili zaradi ugotovitve, da v Ljubljani primanjkuje ustreznih nastanitvenih kapacitet s štirimi zvezdicami, ob dejstvu, da število turistov in prenočitev v Ljubljani raste.

S kreditom v višini 11,8 milijona evrov je SID banka družbi Hotel Mons omogočila dograditev hotela za 122 novih sob, povečanje parkirne garaže za 100 avtomobilov, povečanje konferenčnih dvoran, prenovo a-la-carte restavracije, prenovo penzionske restavracije, dograditev Wellness centra z bazenom, whirlpoolom in dvema savnama.

Prizidek hotela vizualno in arhitekturno dopolnjuje obstoječo podobo hotela, prav tako pa so pri njegovi izgradnji upoštevani trajnostni vidiki grajenja skladno s trajnostnimi standardi za gradnjo LEED Platinum, tri-slojno zasteklitvijo oken, rekuperacijskim prezračevanjem, uporabo toplotnih črpalk, streho z ekstenzivno ozelenitvijo in, ki zmanjšuje radiacijo toplote v okolje in sistemom za energetsko upravljanje stavbe (Building Management System).

Lokacija hotela (ob obvoznici, obkroženega z zelenim pasom), dizajn hotela, njegova vključenost v ugledno mednarodno verigo, veliko povpraševanje po konferenčnih prostorih in dobri rezultati dosedanjega poslovanja več kot upravičujejo novo investicijo, s katero bo hotel ohranil osnovno silhueto arhitekture uglednega slovenskega arhitekta Borisa Podrecce.

Hotel je s trinajstimi kongresnimi dvoranami na 1500 kvadratnih metrih največji kongresni hotel ne le v Ljubljani, temveč v Sloveniji.

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

countries
where SID bank was present in 2021
mill €
volume of credit portfolio in 2021
mill €
volume of INSURANCE portfolio IN 2021
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.