Best Practices
Cecomp d.o.o.

SID banka je v sklopu razvojno-spodbujevalnega programa financirala naložbo v gospodarstvo

Dolenjsko podjetje Cecomp d.o.o. iz Mirne peči je del italijanske Skupine CECOMP, ki v avtomobilski industriji deluje že dobra štiri desetletja. Specializirano je za preoblikovanje in razrez pločevine za avtomobilsko industrijo. Trenutno zaključujejo naložbo v nov montažni oddelek in gradnjo nove skladiščne hale, ki jo je sofinancirala tudi SID banka.

Ker družba z dosedanjim poslovanjem in rezultati dokazuje, da ima dober potencial za razvoj in je sposobna tudi v bodoče dosegati dobre poslovne rezultate, smo ji v SID banki odobrili kredit po razvojno-spodbujevalnemu programu SID banke za financiranje naložb v gospodarstvu. Naložbo so v podjetju Cecomp potrebovali, ker so pred nekaj leti sodelovanje s svetovnimi proizvajalci avtomobilov Group Renault, Nissan Motors in Mitsubishi Motors nadgradili s projektom za proizvodnjo in dobavo sestavnih delov vseh različic, vključno z električnimi za proizvodnjo v Franciji. 

Andrej Brisco, generalni direktor podjetja Cecomp d.o.o.»Sodelovanje s SID banko je za naše podjetje pomembno saj smo pridobili finančnega partnerja, ki nam je pripomogel k uresničitvi našega razvojnega projekta in nadaljno rast podjetja. Še posebej pa bi izpostavil profesionalnost in strokovnost ekipe, ki je na SID banki sledila našemu podjetju.«

Naložba zaobjema novo halo, ki bo sprva služila predvsem skladiščenju surovin in izdelkov v povezavi z vhodno-izhodno logistiko, kasneje pa je predvidena tudi možnost dodatnega povečanja obratov in umestitev proizvodnih strojev v podporo novim projektom. Na montažnem oddeleku so postavili nove postaje za robotizirano varjenje za procese sestavljanja izdelkov, nove linije za preoblikovanje pločevine s stiskalnicami nov laboratorij za procesno testiranje in avtomatska skladišča za polizdelke in končne izdelke.

»Z nakupom nove opreme in gradnjo novih skladiščnih prostorov bomo izboljšali tehnološko opremljenost proizvodnje ter povečali proizvodne in skladiščne zmogljivosti. S postavitvijo novega ERP sistema za popolno digitalizacijo proizvodnje in avtomatizacijo nekaterih proizvodnjih in logističnih procesov smo naredili pomemben korak v smeri industrije 4.0. To nam omogoča hitrejšo, čistejšo in stroškovno učinkovitejšo proizvodnjo, širjenje poslovanja, ter nadaljnji razvoj izdelkov in podjetja. Ocenjujemo, da bomo do leta 2023 ustvarili 80 novih delovnih mest v podjetju in povečali prihodke nad 30 milijonov evrov,« je še dejal generalni direktor Andrej Brisco.

"Sodelovanje s SID banko je za naše podjetje pomembno, saj smo pridobili finančnega partnerja, ki nam je pripomogel k uresničitvi našega razvojnega projekta in nadaljnjo rast podjetja."

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

countries
where SID bank was present in 2021
mill €
volume of credit portfolio in 2021
mill €
volume of INSURANCE portfolio IN 2021
04. April 2022

SID Bank and the European Investment Fund (EIF) presented the Extended Slovenian Capital Growth Investment Program SEGIP Top-up...

24. March 2022

The EIF and SID Banka will top up the Slovene Equity Growth Investment Programme (SEGIP) with an additional €100 million.

A
News
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.