Best Practices
Duol d.o.o.

Dušan Olaj, generalni direktor podjetja: »SID banka je banka, ki nudi dolgoročno financiranje in ob tem še moratorij. To je izjemnega pomena za podjetje, ki se želi dvigniti na višji nivo realizacije poslovanja.«

Uspešno domače podjetje z velikim ugledom tudi na tujih trgih

Družinsko podjetje Duol, d.o.o., se ponaša z dolgoletno tradicijo izdelave in montaže napihljivih dvoran. Z inovativnimi membranskimi konstrukcijami podjetje sodeluje tudi v evropskem vesoljskem programu. Pohvali se lahko z več kot 1.500 pokritimi površinami po vsem svetu. Je vodilno v Evropi za dobavo in montažo napihljivih hal v zadnjih letih pa postaja eno izmed vodilnih v svetovnem merilu, z lastnim razvojem projektnih rešitev in pripadajoče opreme s področja uporabe tako imenovane membranske tehnologije v gradbene namene. Družba je izvozno usmerjena, saj večino, približno 90% prihodkov, ustvari na tujih trgih. 

Vpliv epidemije na poslovanje podjetja

Podjetje je v času globalne epidemije COVID-19 utrpelo izpad prihodkov zaradi pričakovanega zamika izvedbe projektov, ki so posledica ukrepov za zajezitev korona virusa. Likvidnostni krč poslovnih partnerjev podjetja tako na dobaviteljski kot na prodajni strani je povzročil potrebo po obratnih sredstvih za nakupe materiala ter plačila storitev in stroškov dela. Za kreditno razmerje so se tako odločili, da bi zmanjšali tveganja povezana z izgubo prilovov ter hkrati olajšali pridobitev večjih poslov ter omejili vpliv posledic korona virusa na poslovanje podjetja. Z boljšo likvidnostjo in pomočjo SID banke je podjetje doseglo tudi boljše pogoje pri dobaviteljih.

Generalni direktor Duola Dušan Olaj pravi, da je bil dolga leta konservativni podjetnik, ki si je »naprej in višje upal zgolj toliko, kot smo imeli denarja na računu. Raje smo izpustili iz rok, kakšen posel, kot se zadolžili. Ko podjetje raste, krediti postanejo nekaj normalnega v poslovanju. Zato nasvet podjetnikom. Če je edina ovira vaši rasti ali uspešnemu poslu pomanjkanje denarja, se ne obotavljajte z najemom posojila. Hitreje bo.«

Z likvidnostnimi sredstvi SID banke bo družba lahko prevzela tudi kakšen potencialni posel, ki ga kateri od konkurentov na trgu zaradi potencialnih težav, nastalih kot posledica epidemije covid-19, ne bo mogel izvesti, ali pa bo lahko s takojšnim plačilom pridobila hitrejšo dobavo in boljše pogoje. Podpora SID banke je podjetju omogočila stabilnost, dolgoročna obratna sredstva in tudi nadaljnji pospešen prodor in prisotnosti na svetovnih trgih.

Po besedah generalnega direktorja je SID banka absolutno upravičila pričakovanja, zato:

»Z vso odgovornostjo vsem, ki iščete “razumevajočo” banko, svetujem sodelovanje z SID banko.«

Sodelovanje s SID banko

Za sodelovanje s SID banko smo se odločili, ker gre za banko v kateri na odnos s komitentom ne gledajo zgolj črno - belo. Razumejo sivino. Da si tega sposoben, pa moraš kdaj pa kdaj v prihodnost pokukat skozi isto lino kot komitent. Sodelovanje je potekalo perfektno. Elektronsko. Jasen in razumljiv protokol zbiranja podatkov. In seveda, tisti človeški del, ki odloča. V vsakem trenutku na voljo sodelavka banke z vsemi potrebnimi informacijami. Z razumevanjem, da tudi čas šteje. Danes smelo trdim, da bomo tudi zaradi SID banke izjemno povečali realizacijo v 2020 in 2021. Tega brez njihovega kreditnega aranžmaja zanesljivo ne bi zmogli. Z razumevanjem poslovne ideje in hitrostjo obravnave so me “kupili”. In ko si enkrat zadovoljen, potem ne razmišljaš o tem, da bi menjal. Zaupanje šteje.

Več o programu SID banke za Neposredno financiranje podjetij v času izbruha COVID-19 (SDMKV) si lahko ogledate TUKAJ.

"Z vso odgovornostjo vsem, ki iščete “razumevajočo” banko, svetujem sodelovanje z SID banko."

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

countries
where SID bank was present in 2021
mill €
volume of credit portfolio in 2021
mill €
volume of INSURANCE portfolio IN 2021
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.