Primer dobre prakse
Duol d.o.o.

Dušan Olaj, generalni direktor podjetja: »SID banka je banka, ki nudi dolgoročno financiranje in ob tem še moratorij. To je izjemnega pomena za podjetje, ki se želi dvigniti na višji nivo realizacije poslovanja.«

Uspešno domače podjetje z velikim ugledom tudi na tujih trgih

Družinsko podjetje Duol, d.o.o., se ponaša z dolgoletno tradicijo izdelave in montaže napihljivih dvoran. Z inovativnimi membranskimi konstrukcijami podjetje sodeluje tudi v evropskem vesoljskem programu. Pohvali se lahko z več kot 1.500 pokritimi površinami po vsem svetu. Je vodilno v Evropi za dobavo in montažo napihljivih hal v zadnjih letih pa postaja eno izmed vodilnih v svetovnem merilu, z lastnim razvojem projektnih rešitev in pripadajoče opreme s področja uporabe tako imenovane membranske tehnologije v gradbene namene. Družba je izvozno usmerjena, saj večino, približno 90% prihodkov, ustvari na tujih trgih. 

Vpliv epidemije na poslovanje podjetja

Podjetje je v času globalne epidemije COVID-19 utrpelo izpad prihodkov zaradi pričakovanega zamika izvedbe projektov, ki so posledica ukrepov za zajezitev korona virusa. Likvidnostni krč poslovnih partnerjev podjetja tako na dobaviteljski kot na prodajni strani je povzročil potrebo po obratnih sredstvih za nakupe materiala ter plačila storitev in stroškov dela. Za kreditno razmerje so se tako odločili, da bi zmanjšali tveganja povezana z izgubo prilovov ter hkrati olajšali pridobitev večjih poslov ter omejili vpliv posledic korona virusa na poslovanje podjetja. Z boljšo likvidnostjo in pomočjo SID banke je podjetje doseglo tudi boljše pogoje pri dobaviteljih.

Generalni direktor Duola Dušan Olaj pravi, da je bil dolga leta konservativni podjetnik, ki si je »naprej in višje upal zgolj toliko, kot smo imeli denarja na računu. Raje smo izpustili iz rok, kakšen posel, kot se zadolžili. Ko podjetje raste, krediti postanejo nekaj normalnega v poslovanju. Zato nasvet podjetnikom. Če je edina ovira vaši rasti ali uspešnemu poslu pomanjkanje denarja, se ne obotavljajte z najemom posojila. Hitreje bo.«

Z likvidnostnimi sredstvi SID banke bo družba lahko prevzela tudi kakšen potencialni posel, ki ga kateri od konkurentov na trgu zaradi potencialnih težav, nastalih kot posledica epidemije covid-19, ne bo mogel izvesti, ali pa bo lahko s takojšnim plačilom pridobila hitrejšo dobavo in boljše pogoje. Podpora SID banke je podjetju omogočila stabilnost, dolgoročna obratna sredstva in tudi nadaljnji pospešen prodor in prisotnosti na svetovnih trgih.

Po besedah generalnega direktorja je SID banka absolutno upravičila pričakovanja, zato:

»Z vso odgovornostjo vsem, ki iščete “razumevajočo” banko, svetujem sodelovanje z SID banko.«

Sodelovanje s SID banko

Za sodelovanje s SID banko smo se odločili, ker gre za banko v kateri na odnos s komitentom ne gledajo zgolj črno - belo. Razumejo sivino. Da si tega sposoben, pa moraš kdaj pa kdaj v prihodnost pokukat skozi isto lino kot komitent. Sodelovanje je potekalo perfektno. Elektronsko. Jasen in razumljiv protokol zbiranja podatkov. In seveda, tisti človeški del, ki odloča. V vsakem trenutku na voljo sodelavka banke z vsemi potrebnimi informacijami. Z razumevanjem, da tudi čas šteje. Danes smelo trdim, da bomo tudi zaradi SID banke izjemno povečali realizacijo v 2020 in 2021. Tega brez njihovega kreditnega aranžmaja zanesljivo ne bi zmogli. Z razumevanjem poslovne ideje in hitrostjo obravnave so me “kupili”. In ko si enkrat zadovoljen, potem ne razmišljaš o tem, da bi menjal. Zaupanje šteje.

Več o programu SID banke za Neposredno financiranje podjetij v času izbruha COVID-19 (SDMKV) si lahko ogledate TUKAJ.

"Z vso odgovornostjo vsem, ki iščete “razumevajočo” banko, svetujem sodelovanje z SID banko."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.