Best Practices
Terme Čatež d.d.

Mag. Jože Hočevar, Direktor službe za finance, Terme Čatež d.d.: »Banka je nedvoumno presegla naša pričakovanja in se izkazala kot izredno učinkovita, strokovna ter ciljno usmerjena z jasnim namenom nudenja podpore slovenskim gospodarskim družbam.«

O Termah

Terme Čatež so največje slovensko naravno zdravilišče, ki svoje programe oblikujejo okoli naravnih danosti - obstoju toplih vrelcev in termalne vode. Kot družba so prisotni na 3 lokacijah v Sloveniji, in sicer v Čatežu, na Mokricah in na slovenski obali. Svojo ponudbo gradijo na atrakcijah za odrasle in otroke, poleg bazenskih (na poletni in zimski Termalni rivieri), zdravstvenih in wellness storitev, gostom ponujajo tudi bolj adrenalinska doživetja (Gusarski zaliv in Indijansko vas, tobogane, športne in rekreativne dejavnosti itd.) in lastno gostinsko ponudbo. Termalno središče Terme Čatež je poleg naštetega tudi priljubljena destinacija poslovnega turizma.

Terme so v času svojega delovanja prejele številne nagrade in priznanja, med drugim so bile 11-krat razglašene kot najboljši slovenski kamp po mnenju nemškega avtomobilskega združenja ADAC, vrsto let ponosni nosilec lovorike Naj kampa (v organizaciji portala avtokampi.si) in Naj kopališča med slovenskimi večjimi kopališči.

Razlog za najem kredita pri SID banki

V času epidemije Covid-19 so mnoga podjetja v Sloveniji kot tudi v tujini utrpela veliko poslovno škodo. Še posebej zahtevne izzive so doživljala podjetja iz sektorja turizem. Slednja so morala zaradi ukrepov zmanjševanja širjenja virusa večinsko zapreti svoja vrata, s tem pa so posledično utrpela izgubo večjega dela finančnih sredstev iz naslova poslovanja. Jože Hočevar, direktor službe za finance iz družbe Terme Čatež d.d. pravi, da se je: »kot najbolj optimalna rešitev za stabilizacijo poslovanja identificirala nujnost hitre pridobitve dolgoročnih virov po ugodnih pogojih. Ravno tu se je s popolnim razumevanjem situacije, izredno hitrim odzivom in po naši oceni najkonkurenčnejših pogojih, kljub izredno nepredvidljivi gospodarski situaciji, izkazala SID banka d.d., s pomočjo katere je družba Terme Čatež d.d. uspela stabilizirati poslovanje ter tako ohraniti temelje za nadaljnjo uspešno rast in razvoj družbe.«

Družbi Terme Čatež d.d. sta bila v okviru programa Turizem1 odobrena dva posamična kredita, s katerim bo družba omogočila izvedbo razvojno – investicijskega projekta Planet Terme Čatež. Gre za projekt prenove kapacitet, izgradnje novih tržnih programov za večjo in boljšo ponudbo ciljnim gostom, prav tako pa bo družba sledila konceptu integriranega trajnostnega razvoja družbe z ohranjanjem narave. To pomeni, da se bo zavzemala za aktivno politiko do trajnostnega razvoja in ekološke problematike s preprečevanjem določenih odpadkov oziroma njihovim omejevanjem že na začetku procesne verige.

Družba želi na ta način pridobiti nove visoko kakovostne vsebine, ki bodo predstavljale sodoben pečat v turistični destinaciji in širši regiji ter s tem povečati konkurenčno prednost družbe.

Z drugim kreditom SID banke pa bo družba prejela likvidnostna sredstva za financiranje poslovanja, s katerim ji bo omogočeno nadaljnje nemoteno poslovanje, saj je imela družba zaradi pojava epidemije Covid-19 močno zmanjšan obisk gostov.

SID banka bo s posojilom družbi Terme Čatež d.d. prispevala k trajnostnemu razvoju turizma, prav tako pa banka kot promotor slovenskega gospodarstva podpira podjetja, ki stremijo k optimalni izrabi virov, spoštovanju socialne in kulturne avtentičnosti lokalnega prebivalstva ter zagotavljanju izhodišč za dolgoročno ekonomsko delovanje in razvoj.  

Komentar stranke

Sodelovanje s SID banko d.d. je bilo nadvse korektno in profesionalno vse od vzpostavitve prve komunikacije. Banka je nedvoumno presegla naša pričakovanja in se izkazala kot izredno učinkovita, strokovna ter ciljno usmerjena z jasnim namenom nudenja podpore slovenskim gospodarskim družbam. Vsi postopki so bili zelo strukturirani in jasni. Zelo zgovoren je že podatek, da je družba uspela v dveh in pol mesecih zaključiti vse odobritvene postopke, skleniti dve posojilni pogodbi (financiranje obratnega kapitala, financiranje investicijskih projektov) ter izvesti črpanje kredita, ki je bilo nujno za stabilizacijo poslovanja ter nemoten ponovni zagon poslovnega procesa. Vsekakor lahko vsem potencialnim kreditojemalcem, ki s strani banke pričakujejo razumevanje dejavnosti, visoko stopnjo profesionalnosti, kot seveda hitro in učinkovito podporo pri zagotavljanju finančnih virov po izredno konkurenčnih pogojih, priporočamo SID banko d.d. kot optimalno izbiro.


Več o programu SID banke za Financiranje naložb in obratnega kapitala za trajnostno rast turizma (TURIZEM1) si lahko ogledate TUKAJ.

"Sodelovanje s SID banko je bilo nadvse korektno in profesionalno vse od vzpostavitve prve komunikacije. Vsekakor lahko vsem potencialnim kreditojemalcem priporočamo SID banko kot optimalno izbiro."

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

countries
where SID bank was present in 2021
mill €
volume of credit portfolio in 2021
mill €
volume of INSURANCE portfolio IN 2021
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.