Best Practices
Hotel Čad

V okviru razvojno-spodbujevalnega programa SID banke za financiranje naložb za trajnostno rast slovenskega turizma (Turizem1) smo odobrili dolgoročni kredit za hitrejše dokončanje projekta.

Zelo prepoznavna Gostilna Čad je ena najstarejših ljubljanskih gostiln. So podjetje z dolgoletno tradicijo in močno blagovno znamko, ki na Cesti na Rožnik deluje že od leta 1889. Takrat je Jožef Čad na tem kraju kupil posestvo in kot izučeni pekovski mojster začel prodajati pekovske izdelke. Že kmalu je, danes znamenita lokacija, postala priljubljena točka, kamor so Ljubljančani hodili na kavo in rogljičke. Gostilna je slovela po kolinah, kavi s smetano in še posebej po odličnem domačem kruhu in pecivu. 

Danes gostilna Čad slovi po balkanski kuhinji ter predvsem jedeh z žara, ki so njihova glavna ponudba. Velika prednost gostilne je njena umeščenost na obrobje Ljubljane, a hkrati v samem centru. Tako jo obdaja veliko narave in zelenja, med drugim gostom omogoča parkirni prostor, kar je danes velika prednost. Sami kot eno večjih prednosti poudarjajo letni senčni vrt, kamor lahko v toplih dneh, še posebej pa poleti, preselijo celotno kuhinjo, kjer jih lahko nato gostje opazujejo med pripravo hrane. Za veselje najmlajših obiskovalcev je v okolici urejeno otroško igrišče.

Zaradi povečanega povpraševanja po prenočitvah ter porastu turističnih obiskov so se odločili za izgradnjo novega hotela, Hotel Čad, ki je umeščen v neposredni bližini gostilne, pod vznožjem Rožnika.

»Poleg dobro utečene dejavnosti gostinstva želimo na naši lokaciji dodati kavarniško ponudbo in možnost prenočevanja. Odločili smo se za gradnjo manjšega butičnega hotela z 18 sobami in kavarno odprto tudi za zunanje goste. Vrednost investicije je ocenjena na slabe 3 mio EUR in približno tretjina bo lastnih sredstev. Za preostali del smo iskali partnerja, ki bi verjel v naš projekt in bi nas kreditiral,« odgovarjajo iz podjetja Čad glede razlogov za izgradnjo novega hotela in sodelovanja s SID banko.

4* hotel z manjšo kavarno in 18 sobami odlikuje nizko-energijskagradnja iz ekoloških materialov. Velika prednost novega Hotela Čad je tudi ekonomska sinergija z obstoječo gostilno. Novogradnja tako koristi gostinske storitve gostišča in ne potrebuje dodatne investicije v hotelsko kuhinjo. Gostilna bo na ta način lahko pridobila nove goste in boljšo izkoriščenost obstoječega obrata. 

Z izgradnjo novega hotela bodo hkrati ustvarili novih 10 delovnih mest, uredili pa tudi celotno okolico in dodali nova otroška igrala: »S tem se bo dvignil celotni nivo ponudbe, obseg ponudbe, urejenosti Podrožnika in verjamemo tudi zadovoljstva naših gostov.«

Podjetje Gostilna Čad d.o.o. je tako v okviru razvojno-spodbujevalnega programa SID banke za financiranje naložb za trajnostno rast slovenskega turizma (Turizem1) zaprosila za dolgoročni kredit, s katerim je hitreje dokončala realizacijo projekta.

V Gostilni Čad drugim podjetnikom na trgu, ki še razmišljajo o najemu posojila svetujejo, da si pridobijo trdno zagotovilo v to, kako bodo posojilo vrnili: »Vedno je dobro imeti nekaj ponudnikov in med njimi obvezno tudi SID banko. Vprašanja, ki vam jih postavljajo ponudniki vzemite kot pomoč, morebitno svarilo in ne kot nadlogo in odvečno delo  

Jože Čad: »Na SID banko smo se obrnili po priporočilih naših poslovnih partnerjev. V nadaljevanju smo v postopku pridobivanja kredita dobili več kot samo pomoč pri izvedbi postopka. Dobili smo pogled z druge strani in neke vrste kontrolo naše investicije. Vprašanja in izraženi pomisleki so nam še dodatno zbistrili finančno strukturo investicije

»Podpora SID banke v postopku pridobivanja posojila nas je predvsem utrdila v prepričanju v pravilnost naše usmeritve. Vsekakor je odnos s strani SID banke zelo strokoven in korekten. Tisto več pa prinaša prijaznost in osebni odnos osebja banke.«

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

countries
where SID bank was present in 2021
mill €
volume of credit portfolio in 2021
mill €
volume of INSURANCE portfolio IN 2021
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.