Best Practices
Vivapen

V SID banki smo v okviru programa Financiranje podjetij vseh velikosti za obratna sredstva in naložbe z jamstvom Panevropskega garancijskega sklada zagotovili sredstva, s katerimi je podjetje lažje in hitreje doseglo svoje zastavljene cilje.

Podjetje Vivapen d.o.o. izdeluje nalivna peresa, rolerje, markerje, črnilne vložke in črnila za pisala. So med vodilnimi proizvajalci nalivnih peres, rolerjev in črnila v Evropi. Zgodovina poslovanja sega v leto 1967, ko so odprli obrtno delavnico, leta 1991 pa so iz obrtne delavnice ustanovili podjetje Viva trade d.o.o. in kasneje Viva pisala d.o.o.. Leta 2007 se je podjetje preimenovalo v Vivapen d.o.o.

 

Njihova pisala imajo višjo dodano vrednost prav zaradi razvoja različnih vrst potiskov, personalizirane izdelave, uporabe reciklirane plastike ter lesenih držal. Prodajajo jih v 32 državah po svetu.

V podjetju se trudijo, da zadovoljijo želje in pričakovanja kupcev, zato nenehno vlagajo v posodobitev proizvodnje in avtomatizacijo proizvodnih procesov.

 

Tri generacije v podjetju: Luka Melanšek, Petra Melanšek in Jože Melanšek ob njihovem prvem robotskem stroju.

Velik poudarek dajejo energetski učinkovitosti, sledijo principom krožnega gospodarstva ter vzpostavitvi boljših delovnih pogojev. Ključna prednost družbe sta znanje in razvoj, znanje o izdelavi dovajalnega sistema za črnilo vključuje tudi znanje fizike, kemije in strojništva, in vse to predstavlja tudi obrambo pred kopiranjem. 

 

V SID banki smo v okviru programa Financiranje podjetij vseh velikosti za obratna sredstva in naložbe z jamstvom Panevropskega garancijskega sklada zagotovili sredstva, s katerimi je podjetje lažje in hitreje doseglo svoje zastavljene cilje. Z dolgoročnim financiranjem je podjetje sredstva kredita namenilo financiranju obratnih sredstev, predvsem za poplačilo dobaviteljem, nabavo zalog surovin in materiala.

Petra Melanšek, direktorica podjetja Vivapen d.o.o.: »Sodelovanje s SID banko nam omogoča uspešno in stabilno poslovanje podjetja. Daje nam občutek varnosti in zaupanja ter možnost hitrejšega razvoja, za kar pa so zagotovo zaslužni zaposleni v tej banki, s katerimi je veliko zadovoljstvo sodelovati. Odnose ustvarjamo ljudje in le ti so osnova za dolgoročno sodelovanje, katerega se veselimo

»Sodelovanje s SID banko nam omogoča uspešno in stabilno poslovanje podjetja. Daje nam občutek varnosti in zaupanja ter možnost hitrejšega razvoja, za kar pa so zagotovo zaslužni zaposleni v tej banki, s katerimi je veliko zadovoljstvo sodelovati.«

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

countries
where SID bank was present in 2021
mill €
volume of credit portfolio in 2021
mill €
volume of INSURANCE portfolio IN 2021
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.