Best Practices
Palma d.o.o.

Matej Knaus, direktor Palme: »Vsem podjetjem na trgu, ki še razmišljajo o najemu kredita, svetujemo sodelovanje s SID banko, saj slednja zagotavlja odlične programe ter hitro pomoč po ugodni obrestni meri.«

»Sodelovanje s SID banko je bilo izredno kakovostno in učinkovito. Pomagali so nam v času likvidnostnih težav zaradi novo nastale epidemije covid-19 in nam tako z odobritvijo kredita (po programu Turizem1) zagotovili finančna sredstva, ki nam bodo omogočila nadaljnjo organizacijo turističnih aranžmajev in potovanj. S pomočjo SID banke nam bo tako zagotovljen nadaljnji razvoj in hitrejše okrevanje.«

Za ublažitev posledic epidemije covid-19 v sklopu programa korona financiranje je sredstva SID banke uspešno črpalo tudi celjsko podjetje Palma d.o.o., ki deluje na področju organiziranja potovanj in počitnic, celovitega poslovnega potovalnega servisa in storitev po meri za svoje uporabnike. Ponudbo sestavljajo letovanja na Mediteranu, Jadranu, organizacija vodenih potovanj, organizacija individualnih potovanj, križarjenja, posredovanja letalskih prevozov, organizacija dogodkov, posredovanja vseh vrst prevozov in mnoge druge oblike potovalnih aranžmajev.

Mednarodno turistično podjetje je na slovenskem trgu prisotno že okroglih 30 let in je eden vodilnih ponudnikov turističnih aranžmajev in potovanj za vse ljubitelje najrazličnejših potovalnih izkušenj po svetu. Med drugim ima podjetje svoje podružnice tudi na Hrvaškem in v Italiji.

Stranke agencije Palme d.o.o. so tako posamezniki kot podjetja, šole, javne ustanove, društva in druge turistične agencije iz Slovenije kot iz bližnje okolice (Italija, Avstrija, Hrvaška). V letu 2010 so v podjetju ustanovili 'incoming oddelek', s katerim zagotavljajo storitve gostom iz vseh kontinentov, posledično njihove stranke prihajajo tudi iz ZDA, Španije, Francije, ZAE, Kitajske, Malezije, Avstralije in od drugje.

Velika tržna prednost potovalne agencije je njihov širok nabor produktov, s katerim lahko sledijo povpraševanju na trgu in tako kar najbolje zadovoljujejo in izpolnjujejo zahteve svojih strank. Agencija Palma je v letu 2018 kot prva turistična agencija na slovenskem trgu registrirala lasten razvojni oddelek za potrebe razvoja novih inovativnih orodij na področju IT tehnologije in razvijanja novih metod analize trgov in produktov ter njihovo vpeljavo skozi obstoječe in nove prodajne kanale.

Sočasno širijo svoje poslovanje na tuje trge in dodatno širijo svojo ponudbo storitev z IT rešitvami. Nadaljnjo rast načrtujejo na bližnjih in bolj oddaljenih trgih, kot sta Kanada in Severna Amerika, ter tudi v Skandinaviji in v predelih Azije. Tuji trg vidijo kot bolj perspektivnega, z možnostjo večje in hitrejše rasti, zato svoje poslovanje in aktivnosti usmerjajo v večjo prisotnost v tujini.

Agencija Palma je članica uglednih nacionalnih in mednarodnih združenj, med drugim ECTAA, IATA, direktor podjetja, Matej Knaus, pa je hkrati tudi predsednik Združenja turističnih agencij Slovenije.

O sodelovanju s SID banko pravi, da »so izredno profesionalni in znajo prisluhniti stranki ter predlagati najprimernejšo pomoč. Vsem podjetjem na trgu, ki še razmišljajo o najemu kredita, svetujemo sodelovanje s SID banko, saj slednja zagotavlja odlične programe ter hitro pomoč po ugodni obrestni meri.«

Potovalna agencija Palma je pri SID banki zaprosila za kredit iz razvojno-spodbujevalnega programa za financiranje naložb in trajnostno rast slovenskega turizma, turizem1.

Takšne kredite lahko koristijo podjetja, ki delujejo na področju turizma, gostinstva, potovalnih agencij in organizatorjev ter so imela izredni izpad dohodkov iz poslovanja zaradi vzrokov povezanih z epidemijo Covid-19.

"Sodelovanje s SID banko je bilo izredno kakovostno in učinkovito. Z njeno pomočjo nam bo tako zagotovljen nadaljnji razvoj in hitrejše okrevanje."

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

countries
where SID bank was present in 2021
mill €
volume of credit portfolio in 2021
mill €
volume of INSURANCE portfolio IN 2021
15. July 2024

SID Bank, the European Investment Fund, and the Croatian Development Bank HBOR have become cornerstone investors in the first technology innovation fund in Slovenia and Croatia.

24. April 2024

Publication of SID Bank's annual report for...

A
News
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.