4 milijonsko posojilo SID banke omogočilo investicijo v krepitev trajnostnega razvoja turizma

Obnova in razširitev hotela Maestoso bo prispevala k utrditvi Kobilarne Lipica kot ene najbolj prepoznavnih turističnih destinacij v Sloveniji.

 

 

SID banka je zagotovila financiranje prenove hotelskega kompleksa v Kobilarni Lipica, kulturno-zgodovinskem spomeniku izjemnega pomena za Republiko Slovenijo, iz lastnih virov, in sicer z dvema dolgoročnima kreditoma v skupni višini 4 milijone evrov. S financiranjem projekta SID banka prispeva k udejanjanju dolgoročne strategije razvoja slovenskega turizma, saj se bodo poleg ohranitve in nadgradnje nastanitvenih kapacitet učinki odražali tudi v širšem okolju.

Družba Holding Kobilarna Lipica s prenovo hotela sledi strategiji slovenskega turizma, ki daje prednost naložbam v novo visokokakovostno ponudbo nastanitev. Slovenski turizem se usmerja v izkoriščanje trajnostnega potenciala turizma iz naslova prostora, zelenega in ohranjenega naravnega in avtentičnega kulturnega okolja. Investicija v hotel bo imela doprinos k razvoju slovenskega turizma in k učvrstitvi poslovnega modela Holdinga Kobilarna Lipica.

 

Na fotografiji z leve proti desni Matej Oset, direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. in mag. Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, d.d.

 

Več o projektu v sporočilu za javnost

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2020
mrd €
dodatne prodaje v letu 2020
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2020
27. Julij 2021

Evropski investicijski sklad, SID banka in Hrvaška banka za obnovo in razvoj so vzpostavili novo regionalno platformo za naložbe v sklade tveganega kapitala za financiranje inovativnih...

22. Julij 2021

SID banka predstavlja nov program financiranja podjetij za naložbe in obratna sredstva, v okviru katerega bo mogoča tudi uporaba jamstva Panevropskega garancijskega sklada kot sredstva...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.