SID banka gostila srečanje uprave večine evropskih razvojnih bank in spodbujevalnih institucij (članic združenja NEFI)

Predstavniki 18 evropskih razvojnih bank in spodbujevalnih finančnih institucij, Evropskega investicijskega sklada in Evropske komisije so se v Ljubljani udeležili visokega srečanja z namenom prenosa glavnih strategij in zastavljenih ciljev za prihajajoča leta. Osvetlili so izzive držav članic in njihovih gospodarstev zaradi posledic energetske krize, zelenega prehoda, nove Evropske finančne perspektive in drugo ter razgrnitev ključnih strategij in definicije vlog razvojnih bank po soočanju s temi izzivi.

Članice združenja NEFI so v letu 2021 podprle 334.133 malih in srednje velikih podjetji s posojili in garancijami v skupni višini skoraj 120 milijard EUR. NEFI namreč združuje 20 nacionalnih spodbujevalnih bank in finančnih institucij (v nadaljevanju NPBI) iz kar 20 evropskih držav in se zavzema za olajšanje dostopa do financiranja malim in srednje velikim podjetjem. Združenje NEFI je pomemben sogovornik Evropske komisije in EIB skupine pri oblikovanju razvojnih politik in posredovanju EU sredstev evropskemu gospodarstvu.

Predstavniki evropskih razvojnih bank in spodbujevalnih institucij so evropskim institucijam v okviru zaključene izjave med drugim predlagali, da namenijo večjo pozornost transparentnosti in poenostavitvi postopkov pridobivanja EU sredstev, prilagoditvi pravil državnih pomoči v smeri večje podpore podjetjem in poenostavitvi pogojev za pridobivanje EU sredstev za razvojne institucije, ki so opravile stebrno presojo. V času krize so NPBI dokazali, da se lahko EU in gospodarstvo zanese nanje, saj gospodarstvu pomagajo hitro, zanesljivo in skladno z lokalnimi potrebami.

Članica uprave SID banke, mag. Stanka Šarc Majdič, je povedala: »Celoten finančni sektor je kot pomemben deležnik vpet v zagotavljanje prehoda na bolj trajnosten gospodarski model. Združenje NEFI, ki ga soustvarja SID banka, se je izkazalo za eno bolj učinkovitih platform za deljenje dobrih praks. V SID banki se zavzemamo, da bo naše poslovanje do leta 2050 ogljično nevtralno. Enako želimo ozavestiti naše stranke, ki so večinoma mala in srednja podjetja, in jih podpreti pri zeleni preobrazbi. Prehod na bolj trajnosten gospodarski model bo tako imel pomembno vlogo na našem srečanju

Več informacij si lahko preberete v izjavi za javnost

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
17. November 2022

Za financiranje v okviru programa Promet 1 (Financiranje gospodarskih subjektov na področju cestnih prevozov), ki se izvaja do 31. 12. 2022, ...

10. November 2022

Ob 30. obletnici začetka obstoja SID banke smo 10.000 evrov  namenili v obliki donacije Zvezi prijateljev mladine Moste Polje za ukrajinske otroke. 

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.