Dogodki

Odprt dialog “Finančne institucije o posledicah taksonomije in ESG za podjetja”

Vabljeni na spletni dogodek Odprt dialog “Finančne institucije o posledicah taksonomije in ESG za podjetja”, ki bo potekal 28. marca 2023 prek spletne platforme Zoom med 9.00. In 11.00 uro. 

Za zeleni prehod, s katerim EU želi doseči neto ogljično nevtralnost Evrope do 2050, je potrebno gospodarstvo, ki bo zeleno, krožno, trajnostnostno. Zakonodajne zahteve za zeleni prehod se vse bolj zaostrujejo. Pomembno vlogo pri tem imajo finančne institucije, ki s svojimi naložbenimi portfelji spodbujajo (ali ne) prehod podjetij v zeleno, trajnostnostno delovanje za doseganje okoljskih in podnebnih ciljev. Zato podjetja za pridobivanje naložbenih sredstev, posojil ne morejo mimo izpolnjevanja vprašalnikov, kjer morajo razkrivati svoje nefinančne podatke in cilje z vidika okolja, družbe, upravljanja (ESG).

Pridružite se odprtemu dialogu s predstavniki nekaterih finančnih institucij, kjer bodo iskali odgovore na vprašanja, kot so:

 • Katere ESG kazalnike zahtevajo finančne institucije in zakaj?
 • Kaj ESG kazalniki in njihove ocene pomenijo v odnosu finančna institucija – komitent? Kakšne so pozitivne in kakšne negativne posledice?
 • Kaj pomeni taksonomija za podjetja z vidika financiranja in zavarovanja? Kaj se pričakuje v prihodnje?
 • Kaj že sedaj pomeni »zeleno investiranje« za podjetja in kaj bo v prihodnje?
 • Kaj ESG in podnebna tveganja pomenijo z vidika zavarovanj?
 • Kdaj finančne institucije od podjetij zahtevajo t. i. ESG ocene (ratinge)? Katere ocenjevalne hiše izbrati?

Program:

 • Uvodna predstavitev uredbe o taksonomiji za ocenjevanje okoljsko trajnostnih naložb; Vanesa Čanji, direktorica podjetja Fit media d.o.o. / Zelena Slovenija
 • Odprti dialog, v katerem sodelujejo:
  • Jasmina Šebek Šetinc, Služba skladnosti poslovanja, Nova KBM
  • Polona Močilnik, specialistka na področju trajnostnega razvoja, SID banka
  • Sašo Šmigić, direktor naložbenega sektorja, Generali Investments

Moderatorka: mag. Vanesa Čanji, direktorica podjetja Fit media d.o.o. / Zelena Slovenija

Vabljeni, da se dogodka udeležite.

Več informacij o dogodku.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
09. November 2023

Za več informacij smo vam na voljo na številki 01 2007 514 ali prek elektronskega naslova sklad.skladov@sid.si.

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.