Pozor! Zaznana lažna elektronska sporočila

Obveščamo vas, da smo zaznali elektronska sporočila, v katerih se pošiljatelj lažno predstavlja kot predstavnik SID banke.

Pošiljatelj v sporočilu navaja lažne informacije o izvedenih plačilnih transakcijah in nagovarja prejemnika, da odpre priponko sporočila, ta pa lahko vsebuje zlonamerno programsko opremo.

Primer elektronskega sporočila, v katerem se pošiljatelj predstavlja z lažno identiteto:

POMEMBNO:

Če ste prejeli tovrstno sporočilo, ne odgovarjajte pošiljatelju ter ne odpirajte priponk ali spletnih povezav, ampak sporočilo takoj trajno izbrišite iz svojega elektronskega poštnega predala.

Če ste priponko že odprli, vam svetujemo, da poiščete pomoč IT strokovnjaka, ki bo preveril morebitno okuženost vaše naprave z zlonamerno programsko opremo. V primeru okužbe svetujemo, da dogodek takoj prijavite policiji in zamenjate gesla za dostop do spletnih storitev (e-pošta, e-banka, portali za izmenjavo informacij/dokumentov in podobno).

Več informacij o zaznanih spletnih prevarah, ki vsebujejo podatke slovenskih bank in hranilnic, si lahko preberete na strani Združenja bank Slovenije:

Zaznani novi poskusi spletnih prevar | Združenje bank Slovenije - GIZ (zbs-giz.si).

SID banka d.d., Oddelek za informacijsko varnost

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
15. Junij 2022

Predsednik uprave SID banke, mag. Damijan Dolinar, in guverner Japonske banke za mednarodno sodelovanje, g. Maeda Tadashi, sta ob prisotnosti veleposlanice RS na Japonskem, dr. Ane...

13. Junij 2022

Obveščamo vas, da s 30.6.2022 zaključujemo programe RRI3, Naložbe 3, Promet 1, OSN brez in z EGF jamstvom ter posojilo za financiranje naložb za RRI iz Sklada skladov Covid-19.

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.