Predstavitev Slovenskega naložbenega programa kapitalske rasti (SEGIP)

SID banka je v sodelovanju z Evropskim investicijskim skladom (EIF) v ponedeljek, 13.5. predstavila Slovenski naložbeni program kapitalske rasti (SEGIP) v katerega SID banka in EIF vsak vlagata po 50 milijonov evrov.

100 milijonov evrov iz programa SEGIP je namenjenih zapolnitvi vrzeli, ki v Sloveniji vlada na področju alternativnega financiranja. Sredstva sklada v upravljanju EIF so namenjena lastniškemu financiranju slovenskih malih in srednje velikih ter mid-cap podjetij. Ustanovitev sklada služi kot vzpodbuda mednarodnim naložbam zasebnega kapitala v Slovenijo in tudi, kot sredstvo krepitve lokalnih zmogljivosti preko podpore upravljavcem skladov zasebnega kapitala, ki svoje naložbe usmerjajo v slovenska podjetja. Upravljavci skladov zasebnega kapitala, KF Finance in KD Skladi, so bili na podlagi zaprtega razpisa skrbno izbrani s strani EIF in bodo razpolagali s 50 milijoni evrov iz programa SEGIP.

Predvideni nameni financiranja se nanašajo na rast in širitev (vključno z internacionalizacijo) z ustvarjanjem vrednosti, naložbe v lastniški in kvazi lastniški kapital (prenos lastništva iz ključnega managementa podjetja, reorganizacija delničarjev, predvideno generacijsko nasledstvo).

Do financiranja so upravičena podjetja ustanovljena v Sloveniji in podjetja katerih osrednja država poslovanja je Slovenija. Upravičene so tudi naložbe, usmerjene k utrjevanju ali razvoju dolgoročne prisotnosti podjetja v Sloveniji.

 

Sporočilo za javnost

 

 

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
02. Oktober 2020

Predstavniki SID banke in Primorske hranilnice Vipava so podpisali finančni sporazum, na osnovi katerega je Primorska hranilnica Vipava pridobila 5,2 mio EUR ter bo tako z upoštevanjem...

29. September 2020

V SID banki smo na naši spletni strani dobili novega digitalnega pomočnika oziroma t.i. Chatbot s katerim lahko klepetate, hkrati pa bo novi pomočnik obiskovalcem naše spletne...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.