Slovenski naložbeni program kapitalske rasti (SEGIP) in skladi zasebnega kapitala uspešni pri lastniškem financiranju

Naložbeni program za lastniško financiranje slovenskih podjetij (SEGIP – Slovene Equity Growth Investment Programme) v višini 100 milijonov evrov je nastal leta 2017 na pobudo SID banke v sodelovanju z Evropskim investicijskim skladom (EIF).

Polovica sredstev je bila namenjena za vplačilo v sklade zasebnega kapitala, ki bi jih upravljali slovenski upravljalci, s čimer se je spodbujalo razvoj trga lastniškega kapitala v Sloveniji. V okviru objavljenega razpisa za izbor skladov je EIF partnerski pogodbi sklenil z upravljavcema ALFI PE d.o.o. in Generali Investments d.o.o., ki sta poleg sredstev SID banke in EIF uspela angažirati še dodatna vplačila v omenjena sklada s strani zasebnih vlagateljev doma in v tujini.

Program se je izkazal za izredno uspešnega. Vložek SID banke, 12,5 milijona EUR na sklad (enako EIF), je dodatno mobiliziral še 45 milijonov EUR sredstev zasebnih vlagateljev za sklad ALFI PE SIS in 40 milijonov EUR za Generali Growth Equity Fund SIS.

Upravljavca sta na podlagi vložkov sklenila številne uspešne posle o katerih si lahko preberete v priloženem sporočilu za javnost.

S tem pozivamo slovenska podjetja, da so sredstva v obliki lastniškega kapitala še na razpolago, ki jih lahko pridobite pri Alfi PE SIS in pri Generali Growth SIS.

 

Sporočilo za javnost

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
19. Januar 2021

Z namenom večje digitalizacije svojih storitev je SID banka uvedla Varen elektronski predal (VEP), preko katerega je omogočeno varno sprejemanje in pošiljanje pošte.

17. December 2020

Obveščamo vas, da so sredstva po programu Financiranje poslovanja (MSP 9) pošla. Programe, ki so trenutno na voljo, si lahko ogledate s klikom na preberi več.

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.