Izmerili smo okoljske učinke zelene obveznice SID banke

SID banka je s pomočjo Instituta »Jožef Stefan« - Centra za energetsko učinkovitost izdelala strokovno oceno pričakovanih okoljskih učinkov zelene obveznice, iz naslova katere je od konca leta 2019 financirala 10 projektov v skupni višini 74,7 mio €.

Študija je pokazala, da so z enim milijonom evrov vloženih sredstev v zelene obveznice na letni ravni doseženi naslednji ocenjeni okoljski učinki iz zelenih projektov:

  • zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za 615 ton CO2,
  • proizvodnja električne energije iz obnovljivih virov energije v višini 353 MWh,
  • proizvodnja toplotne energije iz obnovljivih virov energije v višini 916 GJ,
  • prihranek energije, razen električne, v višini 725 GJ,
  • proizvodnja dodatne količine recikliranih izdelkov in goriva v višini 188 ton,
  • povečanje potniških kilometrov iz naslova čistega transporta v višini 1.473 potniških km.

S tovrstnimi projekti uresničujemo svojo strategijo t. i. zelene banke ter spodbujamo trajnostni razvoj slovenskega gospodarstva.

 

Sporočilo za javnost

ZELENA OBVEZNICA SID BANKE - poročilo o okoljskih učinkih za leto 2019

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
19. Januar 2021

Z namenom večje digitalizacije svojih storitev je SID banka uvedla Varen elektronski predal (VEP), preko katerega je omogočeno varno sprejemanje in pošiljanje pošte.

17. December 2020

Obveščamo vas, da so sredstva po programu Financiranje poslovanja (MSP 9) pošla. Programe, ki so trenutno na voljo, si lahko ogledate s klikom na preberi več.

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.