Primer dobre prakse
CETIS d.d.

SID banka je družbi CETIS d.d. v zadnjih treh letih zagotovila dolgoročna financiranja.

CETIS, eno vodilnih evropskih podjetij za rešitve varnostnih tiskovin, zagotavlja osebne, potovalne in prometne dokumente (biometrične potne liste, osebne izkaznice, vizume, rojstne liste in druge certifikate civilnega statusa, vozniška in prometna dovoljenja idr.) ter celovite rešitve za upravljanje identitete in izdajo dokumentov. S tiskovinami in najnaprednejšimi komplementarnimi rešitvami, ki so rezultat lastnega razvoja, je zanesljiv strateški partner naročnikom po vsem svetu. Sledijo najzahtevnejšim mednarodnim standardom glede varnosti in kakovosti, znanje njihovih strokovnjakov pa temelji na več kot dvestoletni tradiciji.

SID banka je družbi v zadnjih treh letih odobrila dolgoročne kredite, in sicer za naložbe v raziskave, razvoj in inovacije, za nakup specializirane strojne opreme in nove proizvodnje opreme.

Ravno nakup nove proizvodnje opreme iz naslova zadnjega kreditiranja je družbi med drugim omogočil tiskanje novih slovenskih biometričnih osebnih izkaznic – zelo zahtevnega dokumenta, ki predstavlja vrhunec obstoječe tehnologije na tem področju in za katerega je družba CETIS skupaj z Ministrstvom za notranje zadeve in Ministrstvom za javno upravo v letu 2023 prejela prestižno mednarodno nagrado za najboljšo novo osebno izkaznico preteklega leta za območje Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda.

S tem SID banka sledi svoji strategiji spodbujanja razvoja, raziskav in inovacij v podjetjih ter hkrati prispeva k trajnostnemu, inovativnemu in dolgoročnemu razvoju slovenskega gospodarstva.

 

 

SID banka sledi svoji strategiji spodbujanja razvoja, raziskav in inovacij v podjetjih ter hkrati prispeva k trajnostnemu, inovativnemu in dolgoročnemu razvoju slovenskega gospodarstva.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.