Primer dobre prakse
Ukrtelecom

Matjaž Aljančič, direktor poslovne enote Dostop pri Iskratelu: »Projekti, ki jih financirajo izvozne in razvojne banke imajo pomembno vlogo pri razvoju širokopasovnega interneta v Evropi.«

Družba Ukrtelecom je največji telekomunikacijski in internetni operater v Ukrajini. S svojimi sodobnimi telekomunikacijskimi storitvami pokrivajo vse regije v državi.

Družba bo v obdobju dveh let na ruralnem območju Ukrajine zgradila več kot 3.000 kilometrov optičnih povezav in namestila sodobno certificirano telekomunikacijsko opremo, ki bi podeželje opremila z dostopom do interneta in mu tako omogočila digitalizacijo. Ruralni del Ukrajine ima v tem trenutku dostop zgolj do televizije. Namestitev optičnih povezav in sodobne komunikacijske opreme bo obsegalo 13 ukrajinskih regij in več sto tisoč prebivalcem zagotovilo storitve IP, IPTV in internet s hitrostjo do 1 Gbit/s.

Ukrtelecom bo za financiranje dobave in instalacije telekomunikacijske opreme GPON prejel dolgoročni kredit v višini dobrih 4,9 mio EUR iz virov SID banke. Dobavo opreme bo podjetju zagotovil slovenski ponudnik rešitev širokopasovnega dostopa, kranjsko podjetje Iskratel.

Sredstva kredita bodo namenjena financiranju dobave TKI opreme, ki bo omogočila gradnjo sodobnega distribucijskega omrežja do naročnikov v mnogih vaseh in manjših mestih Ukrajine in priključitev na telefon, internet in IPTV.

S tem bosta dosežena dva namena financiranja SID banke, podpora slovenskemu izvozu in financiranje infrastrukture. Slednji bo dosežen v državi, ki sodi med države v razvoju.

"Projekt, ki ga financira SID banka, nadaljuje dolgoročno in uspešno sodelovanje Ukrtelekoma ter Iskratela pri razvoju optičnega širokopasovnega dostopa v Ukrajini."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.